10 предимства на смартфона пред фотоапарата [част втора]

2014-05-20 17:30:00
10 предимства на смартфона пред фотоапарата [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Продължаваме с изтъкването на предимствата на камерите, вградени в смартфоните при употребата от потребителите-любители.

 

5. Икономичност. Снимките, които прави фотоапаратът заемат много място върху картата памет. Това не е просто място, а място, завинаги загубено за вашите любими песни във формат MP3. За какво са тези жертви? Мобилните телефони са доста по-икономични в това отношение. Смисълът е в това, че тези снимки са неразделни с автора и се предполага, че ще бъдат съпроводени от вашите живи и остроумни коментари при разглеждането им. Така, че това не е недостатък, а достойнство за тези, които разбират.

 

6. Оперативност. Филмът трябва да се проявява, кадрите от цифровия апарат да се показват на монитора. С камерата на мобилния телефон вие сте лишени от тези главоболия и винаги можете да покажете вашите шедьоври на приятели и познати. Големият, HD-дисплей на смартфона идеално подхожда за тези цели.

 

7. Резолюция на изображението. За хората с развит художествен вкус смартфонът е лесен способ за снимане. Както е известно на всеки културен човек, колкото повече мегапиксели, толкова по-добре. Без изключения. Това означава, че телефон с 13 мегапиксела снима по-добре от всеки фотоапарат с 12 мегапиксела. Чиста математика. Това е особено вярно при минимално вмешателство на фотографа в процеса на снимане.

 

 

8. Мобилен кинотеатър. Главният парадокс на фототехниката е, че колкото по-голям и скъп е един фотоапарат, толкова по-малко функции, необходими на един човек има. Например, можете ли да си представите, че в т.нар. "огледални" фотокамери, използвани от "професионалистите" липсва функция видео!? Без значение Canon или Nikon. Алчността и глупостта на производителите тук се вижда в целия си блясък. Тоест, ако вашият талант се простира извън границите на фотоизкуството и влиза в в областта на киноизкуството, вие ще бъдете принудени да си купите скъпа и голяма видеокамера. В Samsung Galaxy S4 например, има функция за видеозаснемане със скорост 30 кадъра в секунда. Това е повече от достатъчно за всеки един киношедьовър. Остава да се реши проблемът със записа на звук формат 7.1 непосредствено в телефона. Представяте ли си какви перспективи се откриват пред вас още сега? Снимайте видео с телефона за бъдещето, не го жалете!

 

9. Отдих и развлечения. Колкото и да е странно, нито в един, дори и в най-добрите фотоапарати няма инсталирани Java игри. И това е само половината беда. Най-главното - няма никаква възможност да се инсталират допълнително!

 

10. Външен вид. Виждали сте онези огромни чанти, които носят професионалните фотографи. Продават ли се към фотоапарата всички онези мили лепенки и висулки, които разкрасяват смартфона? Можете ли да поставите на дисплея на фотоапарата жива картина с разголена красавица? Не.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
moimoimoi
преди 10 години

оптиката е доста по важна от мегапикселитекакто и размера на матрицата

IWannaBeSedated
преди 10 години

Скоро не бях чела по-глупава статия в този сайт.

Mozzela
преди 10 години

Божееееееее ...... Нямам думи колко технически неграмотни сте (facepalm)

BrOu
преди 10 години

pulni gluposti :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия