10 предимства на смартфона пред фотоапарата [част първа]

2014-05-19 18:31:00
10 предимства на смартфона пред фотоапарата [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Времето на обикновените, че дори и цифровите фотоапарати в ежедневието на хората безнадеждно изтича. С напредването на високите технологии и внедряването на фото-камери с висока резолюция и режим на работа приближаващ ги повече и повече до професионалната апаратура, необходимостта от любителски фотоапарат клони по-силно и по-силно към нулата. Сега напредналият любител може да не притежава фотокамера, имайки мобилен телефон и желание да снима всичко, което му попадне пред очите. Нека подробно разгледаме неопровержимите аргументи в полза на мобилния телефон.

 

1. Практичност. Преди покупката на фотоапарат помислете - дали ви е нужен. Ако имате мобилен телефон с вградена камера, покупката на фотоапарат ще бъде не само напразна загуба на пари, но и ще доведе до необходимостта да носите два предмета вместо един. Особено, ако сте силно привързани към телефона си и дори да не го използвате, го носите постоянно в ръка, вместо прилежно да стои в калъфчето си или в джоба или чантата ви – времето за реакция при потенциален обект на снимка е много по-бързо, отколкото привеждането в готовност на фотоапарата.

 

 

2. Стил. Във фотомагазина могат да ви натрапят вещ, която не подхожда на вашия стил. Това е лошо. Макар грамотните производители на фотоапарати да отдават на дизайна отдавна достатъчно голямо внимание, откалкото на техническата страна, съвършенството е далеко. На пазара на мобилни телефони в този смисъл има значително по-голям избор. Освен това, продавачите в салоните за мобилни телефони са ориентирани по-добре по отношение на стила и външния вид на клиента, отколкото продавачите на фототехника. Последните, в повечето случаи ще ви натоварят с куп ненужни технически подробности и изобщо няма да ги интересува как ще изглеждате с покупката.

 

3. Универсалност. Помислете - фотоапаратът има ли 40-тонови полифонични мелодии и MP3 player? Засега производителите на фототехника не се грижат за потребителя в това направление, което може да се каже за фирмите, произвеждащи телефони. По-лесно може да се преброи това, което нямат съвременните телефони, отколкото това, което нямат. Да се надяваме, че този пропуск ще бъде отстранен в близко бъдеще. При фотоапаратите обаче повечето най-необходими функции няма да се появат никога. Замислете над това.

 

4. Простота. От друга страна, камерата на телефона няма това огромно количество ненужни функции, които има фотоапаратът. Това значително увеличава вероятността за създаване на отлични снимки. За прекрасна снимка е достатъчно да се натисне един единствен бутон, всичко останало е оправдание на производителя да одере клиета с максимална цена. Всеки собственик на мобилен телефон ще го потвърди.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
JDeel
преди 10 години

В част втора очаквайте...- 10 невероятни предимства да гледате голи жени на смартфона си вместо наживо!А в част трета, още по-невероятно...- Как да правите секс с любимия си смартфон!

papugai
преди 10 години

И една основна разлика - фотоапарат за 100лв. , ще снима десет пъти по-добре от всеки смартфон или някво си нещо с камера.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия