Apple ще закупи Beats Audio

2014-05-17 14:31:00
Apple ще закупи Beats Audio
Снимка: iphoneil.net

Apple е едно от светилата в технологичния бизнес. Компанията е успяла да си изгради име на иноватор и всяко следващо нейно устройство е посрещано с невероятно голям интерес от страна на потребителите. Предлагайки изчистен и стилен дизайн, усет към естетичното и функционалност, за която всеки мечтае, отхапана ябълка заслужено може да се нарече компания, предлагаща премиум устройства.

 

 

Само след няколко месеца очакваме поредната доза от новини покрай компанията от силициевата долина. Предстои ни да видим новият и флагман при смартфоните — iPhone 6, както и новата версия на операционната им система iOS 8. И за двете информацията е прекалено оскъдна, но въпреки това изтекоха няколко детайли, за които по-рано ви информирахме.

 

Освен с новостите в портфолиото Apple привлече медийния интерес и с една друга новина. Отхапаната ябълка е на път да придобие музикалната компания Beats Electronics, популярна със своите слушалки и отскоро с услугата за аудио стрийминг. Според запознати, сделката ще бъде на стойност $3.2 милиарда, което на практика означава, че това ще е най-сериозната инвестиция на създателите на iPhone в придобиването на друга компания досега.

 

Основаната от Джими Йовин и рапъра Dr. Dre — Beats Electronics е искана придобивка от стана на Apple, тъй като последните статистики показват, че продажбите на отделни парчета през iTunes са започнали да се свиват. От друга стана за никого не е тайна, че интересът на потребителите се ориентира към услуги за по-точно слушане на музика, каквито са Spotify, Pandora и Beats Music. Именно това е главната причина за покупката.

 

Интересна подробност е, че преди няколко години HTC закупи 51% дял от Beats Electronics и предлагаше тяхната аудиотехнология за подсилване на звука в смартфоните си, а имаше и комплекти с модели слушалки на хитовия бранд. Партньорството обаче не се разви и Beats откупиха обратно дела си.

 

Дали Apple ще последват примера на тайванците, или напротив, ще се възползват максимално от популярността и услугите, които предлага аудио компанията, предстои да разберем. Според запознати, сделката ще бъде обявена до няколко седмици.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия