Какво да очакваме от по-големия брат на HTC One M8

2014-05-07 17:30:00
Какво да очакваме от по-големия брат на HTC One M8
Снимка: Reuters

HTC е една от компаниите, които последните няколко години се превърнаха в утвърдено име и заедно със Samsung, Sony и Apple се борят в надпреварата за най-добър смартфон. Въпреки финансовите си затруднение или именно заради тях, компанията не спира да произвежда качествени устройства. Доказателство за това са последните няколко устройства от One линията, който заслужено печелят не само призови места на авторитетни технологични състезания, но и любовта на потребителите.

 

 

Тазгодишният флагман HTC One М8 отново успя да спечели мнозина с невероятния си дизайн, стилния алуминиев корпус и още по-привлекателните технически характеристики. Наличието на две задни камери и също толкова мощна предна, нямаше как да не ни накара да ахнем, след като видяхме устройството.

 

По традиция обаче, освен основната версия, тайванците пускат и още две, чрез които се надяват максимално да задоволят потребителските потребности. Отличителната черта за трите устройства е разликата в големината на дисплея и поради тази причина по-компактната версия носи името HTC One mini 2, а пък по-голямата и наследник на HTC One Max, този път ще промени името си на HTC One Prime.

 

И тъй като само преди дни ви запознахме с mini версията, то е време да отделим внимание и на по-голямата такава. Започваме с главния акцент, а именно големината на дисплея, която ще достигне до 5.5 инча. Той ще бъде с резолюция 2560х1440 пиксела, което е т.нар. QHD или 2k резолюция.

 

Също така, смартфонът ще използва ново комбо от камери с резолюция 5 МР и 18 МР. Първата камера ще прави снимките и ще използва технологията UltraPixel, а втората ще е за измерване на дълбочината в кадъра. Само за сравнение припомняме, че схемата значително се различава от тази при Duo Camera на One M8 (4 MP + 2 MP).

 

Освен с по-мащабната си големи One Prime ще впечатли и истински зарадва всички фенове на мощните характеристики, използвайки мощния чипсет Snapdragon 805, 3 GB RAM и поддръжката на високоскоростна LTE връзка (до 300 Mbps).

 

Очаква се HTC One M8 Prime да излезе на пазара през септември, когато е и изложението IFA в Берлин, а там по традиция компаниите представят есенната смяна при смартфоните си. За да държи в очакване феновете си, компанията е заявила, че информацията в момента далеч не е нищо интересно. Функциите, чрез които смартфона ще плени потребителите, все още се пазели в тайна.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия