Какво да очакваме от iOS 8?

2014-05-06 17:01:00
Какво да очакваме от iOS 8?
Снимка: usdeluxe.com

Остават само броени дни до премиерата на поредното устройство от така успешната линия iPhone. Все още има много неизвестни около устройство, но едно е сигурно, то ще се появи с новата версия на операционна система на Apple — iOS8. След като на 18 септември 2013 година бе представена най-голямата промяна по отношение на софтуера на отхапаната ябълка в лицето на седмата версия е време да насочим вниманието си към следващата, осма поред така. Ето какво се очаква да предложи тя:

 

 

Дизайн

 

Както много от вас са се досетили, Тим Кук и компания едва ли ще рискуват да променят дизайна на операционната система, след като около 80 % от потребителите, които я използват я намират за изключително удобна и красива, както и далеч по-добра от iOS6. Всичко това ни кара да мислим, че осмата версия, просто ще надгради предишната, без да внася огромни промени по отношение на дизайна.

 

NFC

 

Мнозина изразяват предположения, че най-после Apple ще внедрят NFC в своите устройства, запознати и близки до компанията пък са на точно обратното мнение. Според тях шанса да видим скоро NFC в някое от устройствата на отхапаната ябълка граничи с 0. Доста по-вероятно е компанията да представи собствено решение за мобилни разплащания, което да конкурира не особено успешната инициатива Google Wallet.

 

Приложения

 

И като заговорихме за приложение, очакват се няколко промени, които всъщност ще се окажат и най-важните, по отношение на приложенията в новата операционна система. Най-сигурното софтуерно допълнение към iOS 8 е Healthbook. То позволява да следите широк набор от здравни показатели, сред които пулс, кръвно налягане, движение, брой крачки, приети и изразходвани калории и други.

 

Другото приложение, което със сигурност ще бъде подложено на голяма промяна е Maps. Apple поеха много критики по негово отношение и е логично грешката да бъде поправена с новата версия на операционната система. Очаква се компанията да добави опция за създаване на маршрут с градски транспорт (в началото само за най-важните пазари), подобрена походова навигация, много повече POI информация и макар и непотвърдено, интегриране на базата данни на Foursquare.

 

Siri

 

Siri е едно от най-добрите приложения на Apple. Това обаче далеч не значи, че усъвършенстването му е приключило. Според запознати то ще интерпретира и заимства от тепърва прохождащото Google Now, което може да се включва без бутон, а единствено с гласова команда. Информацията е противоречива, тъй като Siri със сигурност ще бъде подобрена, но не е сигурно дали Apple е готова да жертва част от живота на батерията, за да премахне нуждата от натискане на Home бутона.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия