Google подготвя Android Silver

2014-05-05 12:03:00
Google подготвя Android Silver
Снимка: computerbild.de

Google е един от технологичните гиганти, които, когато чуем инстинктивно свърваме с интернет търсачката му. Безспорно тя е една от най-добрите и заслужено оформя образа на гиганта. Няма как обаче да не споменем, че технологичната компания непрестанно търси начини да разшири обсега си и да завземе нови пазарни ниши. Невероятни усилия се хвърлят върху тази задача и резултатът също е обещаващ.

 

 

Една от най-добрите операционни системи за мобилни телефони е Android. Използвана от милиони потребители по света, тя е високо оценявана и предпочитана сред специалистите в технологичния бранш. Успехът на Android като, че ли даде крила на компанията и тя продължи със своя успешен устрем към висините в технологичните среди.

 

Доказателство за това е линията Nexus, която е предпочитана от милиони потребители по света. Идеологията, която Google изповядват по отношение на симбиозата между цена, качество и функционално всъщност е ключът към успеха им, тъй като едва ли ще намерите потребител, който да не се зарадва на добро качество и голяма функционалност, които на всичкото отгоре да се предлагат на ниска цена.

 

Безспорно устройствата от линията Nexus, независимо дали са таблети или смартфони са най-евтиния вариант да се сдобиете с качествена техника, на която наистина може да разчитате. Въпреки всичко това Google смята да се откаже от успешната си линия, а на нея място да позиционира друга такава, носеща името Silver.

 

Промяната наистина ще бъде трудна и скъпа за компанията, тъй като главната им цел ще бъде, чрез силата на рекламата да наложи новата линия на своите хардуерни партньори, на мобилните оператори и доставчици на дребно.

 

Добрата новина е, че новата линия ще се отърве от всички стокови приложения на компаниите производители. Обещанието е, че компанията ще почисти приложенията от трети страни, гарантирайки бързи и надеждни софтуерни актуализации и ще въведе реален стандарт и последователност в работата на потребителите във всички Android Silver устройства.

 

За сега първите компании, които може би ще се включат и подпомогнат изработката от устройствата на новата линия ще бъдат LG и Motorola, тъй като тези две компании имат най-близки отношения с Google. Доста повече усилия ще са нужни да бъдат привлечени Samsung, Sony и HTC.

 

Какво ще се случи с Nexus и ще изчезне ли напълно или просто ще бъде по-евтин вариант на Android Silver, предстои да разберем, а до тогава със сигурност първо ще видим новият Nexus 6.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия