Специални очила прикриват истинските ви емоции (+ видео)

2014-04-23 12:42:00
Специални очила прикриват истинските ви емоции (+ видео)
Снимка: YouTube

Някои хора до такава степен прикриват емоциите си, че останалите ги мислят за студени. Други пък са като отворена книга и всяка емоция се изписва на лицето им. Ако не искате всички около вас да знаят какво чувствате, може да си вземете специални очила с фалшиви очи, които да прикриват истинските ви емоции, съобщава Франс прес.

 

 

„AgencyGlass“ имат OLED екрани, които са с лице към събеседника и имитират обикновени стъкла без диоптър. Според движенията на главата на собственика и тези на събеседника на дисплеите се появяват очи, изразяващи различни емоции, но не и истинските.

 

Създателят на очилата не се притеснява от факта, че виртуалните очи лъжат. Според него това изобретение е полезно. Много по-добре е очите да изразяват спокойствие, когато собственикът им е ядосан, отколкото да се виждат истинските му емоции и ситуацията да стане напрегната.

 

Очилата издават стреса, на който са подложени японците. Те обаче ще им помогнат да не се поддават на лошо настроение при социалното си общуване. Друго, за което ще бъдат полезни, е хитруването. Служителите ще могат да дремят пред компютъра в офиса, като в същото време на стъклата на очилата ще бъдат изобразени широко отворени очи.

 

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
pepi_vn
преди 10 години

Аз такива си поръчах от http://bereader.se/ но са малко скъпички.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия