iPhone 6 — следващото голямо нещо

2014-04-27 11:04:00
iPhone 6 — следващото голямо нещо
Снимка: www.xgn.nl

Да, ето че вече измина почти половината от първия месец на второто тримесечие на годината и всички почитатели на технологичните устройства отправиха погледи напред към новите продукти на компаниите. След като получихме относителна представа как ще изглеждат и с какво ще разполагат новите флагмани на HTC и Samsung е време да насочим вниманието си и към другия доста важен конкурент, а именно Apple с техния нов iPhone 6.

 

 

Борбата между Samsung и iPhone за надмощие в технологичния бранш е едно от най-добрите неща, на които можем да станем свидетели. Разбира се, пренебрегваме онези моменти с краденето на патенти и множеството безсмислени спорове кой всъщност пръв е открил иновацията и отправяме поглед към същината и ползите от това съревнование. Безспорно всеки един от нас ще се съгласи, че ако Apple беше останала водещо име на пазара, едва ли щяхме да видим цветният iPhone 5C, както и увеличаване на дисплея.

 

Samsung беше компанията дръзнала да промени статуквото и вместо да намалява размерите на устройствата си, тя ги увеличи. Този ход моментално грабна потребителите и днес сме свидетели на устройства, които само преди няколко години биха били напълно отречени. След успеха на Samsung нямаше компания, включително и Apple, която да не последва примерът им. А отхапана ябълка може би вече е готова за наистина дръзко решение.

 

Според последната информация от запознати Аpple най-сетне ще представи своя първи фаблет. Подобно на iPhone 5S и 5C и тук ще имаме две версии на новия флагман на компанията. Единият iPhone 6 ще бъде с нормалния за компанията 4.7 инчов дисплей, а другият с рекордните за компанията 5.5 инча.

 

Запознати твърдят, че по-малкият 4.7-инчов iPhone 6 ще влезе в производство още през юли, докато за 5.5-инчовия модел се очаква да се забави до септември заради трудности в процеса, въпреки това напълно сигурно е, че и двете устройства ще бъдат пуснати на пазара по едно и също време, а именно последното тримесечие на годината.

 

Интересно е, че въпросната информация се появи в доста медии, включително и авторитетни като например Reuters, което е показателно, че това не са поредните слухове, а може би дългоочакваната промяна по отношение на политиката на Apple относно дисплеите на устройствата им.

 

Други модификации на новия модел спрямо стария се очакват по отношение на техническите характеристики, като например дисплей с покритие от сапфир кристал, по-тънка рамка около екрана, още по-мощен процесор и подобрена камера. Остава ни да чакаме, за да разберем дали това ще бъде следващото голямо нещо.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия