Всеки един прителжател на смартфон задължително трябва да изтегли поне няколко игри. Първо, за да бъде в крак с новостите и да може адекватно да реагира на изказвания от рода "рекорда ми в ... е" и второ, защото някой от тях са невероятно спасения, когато трябва да чакаш автобус или момиче. Не, че момичетата са като автобусите, защото автобусите закъсняват много по-рядко, но и при двете чакането е далеч по приятно докато цъкате някоя игра. Ако се чудите коя, то имаме няколко редложения за вас:

 

 

2048

 

Играта е последен хит. Невероятно проста и супер зарибяваща. Създателят и Габриеле Цирули е италиански програмист, който създаде една от най-зарибяващите игри, при това безплатна. Да, няма как да не признаем, че преди нея се появи игра с аналогичен дизайн и още по-важно със същата концепция, но факта, че е платена може би спъна успешното и развитие. Както и да е, изтеглете играта и разцъкайте само вендъж, ще останете изненадани колко много ще ви се иска да продължите.

 

Flappy birds

 

Да, знаем, че играта вече не е налична, за добро или лошо, но няма как да не отдадем залуженото й, с оглед на факта, че и ние едвам и удържахме. Птичката минаваща през колони се превърна в тотален хит, пленил милиони. Изненадващото й махане от пазара беше ход, който едва ли някой очакваше и остави мнозина без да могат да се насладят на параноичното птиче приключение. Все пак ако имате приятел с инсталирана Flappy birds, никога не пробвайте да я играете, няма да може да спрете!

 

Dumb ways to die

 

Първият път когато си пуснахме играта да си кажем чесно си помислихме, че е поредното забавление за шест годишни. Да, но след всяка следваща игра осъзнаваме, че да бъдеш шест годишен е супер яко. Вдъхновена от едноименната анимация, играта ще ви накара да спасите човечето, преди да е умряло по възможно най-тъпият начин. Красивият дизайн и цветове, съчетани с абсурдните ситуации, от които трябва да спасите човечето ще ви накрат да обикнете играта и едва ли скоро ще може да спрете да я играете.

Автор: ИъН Здравчев