Хората мислят, че GB е вид насекомо, а HTML - болест, предавана по полов път

2014-03-13 15:26:00
Хората мислят, че GB е вид насекомо, а HTML - болест, предавана по полов път
Снимка: Dreamstime

Проучване в САЩ се опита да провери какво точно говорят техническите термини на американците. Резултатите са, че 10% от анкетираните смятат, че кодът HTML е всъщност болест, предавана по полов път.

 

За 23% форматът за музикални файлове MP3 е роботът от „Междузвездни войни“, а близо една трета от американците са на мнение, че гигабайт е вид насекомо.

 

 

Проучването е проведено в САЩ сред 2,4 хил. души на възраст над 18 години, уточнява в. "Daily mail". Задаваните въпроси са били от затворен тип – с посочени три възможни отговора.

 

Според данните най-голямо затруднение анкетираните са срещнали с термина SEO (Оптимизация за търсещи машини) – 77% от дадените отговори са грешни. По погрешка USB пък се описва като съкращение на името на европейска държава. Форматът Blu-Ray е определен като морско животно от участниците в проучването.

 

Въпреки тези пропуски в познанията, 61% от анкетираните американци посочват, че за тях добрите познания в областта на технологиите са много важни.

 

Съвсем разбираемо е, че повечето хора не знаят какво е SEO, например, но ще бъде интересно да се види как тези термини ще играят все по-важна роля в нашия живот, коментират авторите на проучването - vouchercloud.net.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия