Новият Nexus 6 — отново дело на LG

2014-03-13 17:30:00
Новият Nexus 6 — отново дело на LG
Снимка: t3.com

Пазарът на смартфони е може би един от най-динамичните технологични пазари. Конкуренцията при него се засилва с всеки изминал ден, а всяка една компания се стреми да представи нещо ново и по-добро. Множество инженери впрягат своите усилия и идеи в създаването на все по-красиви, функционални и удобни устройства. Пазарът и потребителското търсене обаче откроява по-добрите компании и останалите са длъжни да следват примера им, докато се опитват да достигнат върха.

 

 

За всички ни е ясно, че намирането на успешната линия от смартфони е може би най-доброто решение за всяка една компания, за да може да привлече повече потребители. Apple си имат своя iPhone, Samsung — Galaxy S, а Nokia своята Lumia. Google от своя страна разполагат с любимия на всички технологични маниаци — Nexus.

 

Интересното при него е, че Google всъщност не го произвеждат, а само възлагат задачата на някоя от технологичните компании и поради тази причина бяхме свикнали всеки нов Nexus да бъда на различен производител — първото устройство от линията беше изработено от HTC, второто и третото от Samsung, а от четвъртото и петото от LG.

 

LG е корейска международна компания, лидер в производството на електротехническа апаратура и поради тази причина все по-упорито се стреми да се наложи като име и на пазара на смартфони. Последните й няколко устройства определено заслужиха вниманието ни, тъй като показаха иновация, макар и спорно колко практична, красив дизайн и мощни характеристики.

 

Поради тази причина Google са решили да направят рекордно трето поредно предложение към компанията за изработката на новия Nexus 6. Явно колаборацията между двата екипа е доста успешна, пък и резултата е достатъчно красноречив. Последните няколко модела на Nexus линията моментално бяха обикнати от публиката и това няма как да не е повлияло на решението на технологичния гигант Google.

 

Освен производителя, източници разкриват и подробности около новото устройство на Google, а именно, че то до голяма степен ще се базира на бъдещия флагман на корейската компания — LG G3. Няма как да не отбележим, че LG G2 ни впечатли с иновативния си дизайн и решението бутоните за включване и управление на звука да бъдат изместени отзад, което сме почти сигурни, че ще видим и в LG G3.

 

Друга информация, с която се спекулира, е, че новото устройство ще има дисплей с резолюция 1440х2560 пиксела, 16 MP камера и 64-битов процесор. Очакваме премиерата му през втората половина на 2014, а мнозина смятат, че това ще стане именно в края на юни — по време на конференцията за разработчици Google I/O.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия