Ще се появи ли скоро и модулен часовник?

2014-03-11 20:00:00
Ще се появи ли скоро и модулен часовник?
Снимка: technave.com

Преди известно време в интернет пространството се появи невероятната идея за телефон със сменяеми части. Концепцията бе представена чрез проекта Phonebloks, чиято идея всъщност представлява преобразуването на телефоните в обикновена плочка, върху която всеки сам да може да реди необходимите му компоненти, като например процесор или камера. По този начин, няма да се сблъскваме с морално остарели телефони, защото стига да искаме във всеки един момент ще можем да сменим и ъпгрейдне дадена част от смартфона ни.

 

 

Идеята определено има много потенциал и доста компании осъзнаха това, най-сериозните претенденти да се ползват от нея обаче остават Google и ZTE. И докато първите все още само загатват за своето първо Ara устройство, то китайските им конкуренти въобще не крият своите планове, тъй като на CES 2014 те показаха макет на модулния си телефон.

 

Новата вълна се разпростира на все по-голяма площ от пазари, тъй като освен модулни смартфони, от Razer ни разпалиха въображението с идеята им за футуристичен модулен компютър, а картинката стана пълна, когато очаквано се появи и слуха за модулен часовник. Странно, може би той изглежда най-реално постижим, с оглед на факта, че ще бъде изключително практичен и доста хора ще се възползват от опцията.

 

Основаната идея на компанията, която се е захвана с проекта е идентична на всички, който са запалени по идеята за модулни устройства, а именно да се даде свобода на потребителя сам да избере как да изглежда устройството, с оглед на факта, че всеки един от нас има различни нужди и предпочитания.

 

Именно в различието се крие силата и разработчиците на новите модулни часовници, които ще носят името Blocks ще предоставят шанса всеки един да оформи своя уникален часовник. Уникален по отношение на характеристики, тъй като всеки ще може да реши дали да прикрепи към часовника си сензор за сърдечния ритъм, GPS или каквато и да е друга функция.

 

Това обаче далеч няма да е всичко, тъй като всеки един потребител ще може да се превърне в дизайнер на своя часовник, избирайки неговия цвят форма и всичко останало по отношение на естетиката и външното оформление.

 

Идеята определено има потенциал и с нетърпение очакваме да видим първият модулен часовник, който се надяваме да достигне и до България.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия