Samsung Galaxy S 5 бе официално представен

2014-02-26 17:31:00
Samsung Galaxy S 5 бе официално представен
Снимка: Reuters

Samsung е една от компаниите, които в последните няколко години натрупа стабилно количество фенове, които с нетърпение очакват всяко ново устройство. Корейците впечатляват със своя изчистен дизайн и многообразия. Samsung е може би единствената компания, която предлага устройства във всеки един ценови клас. Добрата симбиоза между цена и качество определено пасва на изискванията на всеки потребител.

 

 

Най-интересните модели обаче винаги са водещите флагмани, които са съвкупност от най-новите и мощни технологии, съчетани с иновацията. Именно това трябваше да бъде и поредното устройство от успешната Galaxy S линия — Samsung Galaxy S V, но какво всъщност ни предложиха корейците? Дребни промени и неочаквано малко революция, благодарение на които Galaxy S серията беше сочена за една от най-добрите

 

Започваме с външния вид, който така и не бе сменен с метален, но за сметка на това гърбът на корпуса, който е изработен е от поликарбонат, има по-специална шарка. Промяна може да видим и в цветовата разновидност на устройството, като към стандартните черно и бяло, са добавени и електриково зелено и меднозлатисто.

 

Galaxy S 5 имаше частта да се превърне и в първия флагман на корейците, който подобно на Sony, е защитен от прах и вода с IP67 сертификат. Промяна се забелязва и в капацитета на батерията, който вече е 2800 mAh, като от компанията обещават до 10 часа сърфиране в мрежата или 12 часа гледане на видео. Въведен е Ultra Power Saving Mode.

 

Най-радикалните промени в устройството са добавените два сензора. Първият е очакваният сензор за пръстови отпечатъци, който ще работи с приплъзване. Изненадата на вечерта беше сензорът за сърдечен ритъм, който е разположен под камерата на устройството и е поредният опит Samsung да наложат своето спортно приложение.

 

Дисплеят остава познатият ни Super AMOLED, но слуховете за размера, така и не се потвърдиха, тъй като флагмана разполага с 5.1 инча, а не очакваните 5.25. Камерата е 16 МР и обещава доста по-бързи снимки, тъй като е с наистина бърз авто фокус — рекордните 0.3 секунди.

 

Непроменени обаче остават процесора — Snapdragon 800, а оперативната памет изненадващо е 2 GB. Известно изоставане се бележи и по отношение на размерите и дебелината на устройството, тъй като то е с по-осезателни показатели в сравнение с предшественика си.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
mlf
преди 10 години

2G?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия