Какво показа Sony на MWC 2014

2014-02-28 13:22:00
Какво показа Sony на MWC 2014
Снимка: Reuters

Sony е компанията, на която милиони бяха благодарни преди години, че създаде революционното устройство walkman. Мнозина от днешните младежи само са чували за джаджата и едва ли някога с я ползвали затова и не могат да оценят колко вълнуващо преживяване беше да я притежаваш. За сметка на това те са свидетели на подема на японската компания, която бързо разшири своята продуктова линия и мнозина я познават от известните им смартфони.

 

 

Именно те бяха в центъра на светлините на тазгодишната конференция в Барселона, но компанията ни зарадва и с още няколко устройства. Ето и кои бяха те:

 

Sony Xperia Z2 Tablet

 

Японците могат наистина да се гордеят с тазгодишния си таблет, тъй като той е най-тънкият и лек водоустойчив таблет в света. Профилът му е едва 6.4 мм, а теглото му 426 грама. Z2 таблет има и чисто нов дисплей — 10.1” с резолюция 1920x1200 пиксела, но вече с IPS технология и Live Colour LED в подкрепа на Triluminos. Разполага още с мощния четириядрен процесор на 2.3 GHz – Snapdragon 801, 3 GB RAM, 8 MP основна камера с Exmor RS сензор и предна 2 МР за HD видеоразговори.

 

Sony Xperia M2

 

Sony Xperia M2 е по-достъпният смартфон, който обаче очаквано разполага с по-скромни характеристики, за сметка на които пък има достъпна цена. Отличава се 4.8” qHD дисплей, има четириядрен процесор на 1.2 GHz от Qualcomm, 1 GB RAM, 8 GB вградена памет и microSD слот.

 

Sony SmartBand

 

За умната гривна на Sony вече писахме, тъй като тя беше представена още на CES в началото на януари. Интересното сега е, че компанията пусна и приложението към нея–Lifelog. В него потребителите могат да записват всичко от своя ден – спортна активност, срещи, събития, снимки, специални моменти и т.н.

 

Sony Xperia Z2

 

Кулминацията при представянето на Sony определено беше новият им флагман Sony Xperia Z2, поради тази причина го оставихме за финал. Новият модел разполага с по-голям дисплей с диагонал 5.2” Full HD Triluminos дисплей с Live Colour LED, стерео звук, който носи името S-Force Front Surround, 20.7-мегапикселовата камера с G обектив и използва 1/2.3 Exmor RS сензор и забележителната възможност да записва видео с резолюция Ultra HD при 30 к/с, което е 4 пъти повече сравнено с досегашния лимит Full HD. За да бъде достатъчно мощен флагмана, от Sony са заложили на Snapdragon 801 с четириядрен процесор на 2.3 GHz, графичен чип Adreno 330 и вече 3 GB RAM.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия