Новият проект на Google — Tango

2014-02-26 18:31:00
Новият проект на Google — Tango
Снимка: n24.de

Google е един от технологичните гиганти, които, когато чуем инстинктивно свърваме с интернет търсачката му. Безспорно тя е една от най-добрите и заслужено оформя образа на гиганта. Няма как обаче да не споменем, че технологичната компания непрестанно търси начини да разшири обсега си и да завземе нови пазарни ниши. Невероятни усилия се хвърлят върху тази задача и резултатът също е обещаващ.

 

 

Една от най-добрите операционни системи за мобилни телефони е Android. Използвана от милиони потребители по света, тя е високо оценявана и предпочитана сред специалистите в технологичния бранш. Друг пример за разрастването на пазарите са Google Glass и самоуправляващите се автомобили. Те ни доказаха, че фантазиите ни могат да станат реалност, ако компания от ранга на Google се захване с реализацията им.

 

Наред с всичко това компанията стартира и свой нов проект, носещ интересното има Tango. И той подобно на много други проекти на компанията си поставя за цел да направи живота ни по-добър. Когато за пръв път чухме концепцията му, не бяхме чак толкова впечатлени. Само минути обаче ни бяха необходими, за да осъзнаем каква огромна промяна за обществото и начина ни на живот може да донесе той.

 

Същността на проекта Tango представлява Android смартфон, който притежава уникалната функция да картографира света около вас като просто използва камерата си. Това ще става, тъй като телефонът автоматично ще сканира и измерва помещенията, в които се движат потребителите и ще създава тяхна виртуална версия.

 

От Google подчертават, че проектът има много предимства, едно, от които е, че Tango устройствата могат да бъдат невероятен шанс за незрящите хора, които да ги използват като навигация при придвижване в затворени помещения. Друго приложение могат да намерят в гейминга, където да се създадат малки 3D игри, на база интериорът, който ни заобикаля, както и много други.

 

Ако сте любопитни какво точно представлява прототипа на устройството, то вижте видеото, чрез Google представи на света своя проект:


Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия