В интернет има доста опасни игри, които са вредни за подрастващите. Причината е, че в тях има кръв, убийства, насилие и други неща, които оказват влияние върху начина на мислене на тийнейджърите.

 

От известно време хит е нова опасна игра, чиято основна цел е изпиване на бирата до дъно и предизвикване на друг да последва примера в нетипична ситуация, пише в. „Figaro“.

 

Какви са правилата на играта?

 

Човек трябва да изпие бирата си до дъно, докато шофира, плува в огромен аквариум, кара сърф, заклещен е в хладилника или е поставен в друга трудна ситуация. След това играчът предизвиква своите приятели да последват примера му при още по-трудни и страшни обстоятелства. Тези подвизи се заснемат и видеата се качват в социалната мрежа Facebook и в YouTube.

 

Идеята се е зародила в Австралия, но вече се е разпространила и в Европа. Тази игра не е никак безопасна! До този момент тя е отнела живота на двама души – 19-годишен студент и 22-годишен млад мъж, работещ като DJ.

 

Заради тези два смъртоносни инцидента, ирландските власти поискаха от Facebook да забрани страниците, в които се качват видеата.

Автор: Ралица Солакова