Facebook с нова мобилна услуга за новини

2014-01-16 10:20:00
Facebook с нова мобилна услуга за новини
Снимка: Dreamstime

Социалната мрежа Facebook се променя с всеки изминал ден. Мнозина потребители не приемат промените положително, но това е само в началото. С времето те свикват с тях и дори забравят какъв е бил дизайнът преди. След години експерименти и промени, Facebook най-накрая в края на януариа ще пусне нова услуга за четене на новини, озаглавена Paper.

 

 

Апликацията прилича доста на Flipboard. И двете събират медийно съдържание, като показват разнообразни статии от новинарски издания заедно със статуси на потребители на социалната мрежа. Всичко това ще бъде показвано във визуален формат, който прилича на хартия.

 

Paper е част от дългогодишните усилия на екипа, който е направил News Feed – потокът от съдържание, което се събира от страниците, които даден потребител е харесал, нови статуси, споделени истории, новини и платени реклами.

 

Идеята за Paper е от години, но е имала нужда от редица промени в дизайна, преди да стане напълно готова и подходяща за потребителите. Създаделите на приложението се надяват, че с времето хората ще придобият навика да четат Facebook „вестника” и апликацията ще продължава да се развива.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия