Chrysler представиха новия си модел – Chrysler 200

2014-01-18 13:11:00
Chrysler представиха новия си модел – Chrysler 200
Снимка: chrysler.com

Новия модел на Chrysler – Chrysler 200 беше представен на автомобилното шоу в Детройт и по този начин от автомобилния гигант напълно премахнаха мистиката около поредното си творение. По аналогия на канадците от Dodge и тяхната модификация Dart (напомняйки Дарт Вейдър), Chrysler 200 се базира на платформата от Alfa Romeo – Giulietta (автомобилните специалисти се шегуват, че това е странна препратка към Ромео, изместен от Дарт Вейдър и Жулиета).

 

Погледнато в дизайнерски аспект, Chrysler-ът е клонинг на Dodge Dart. Визуалното припокриване е безусловно. В технически обаче, Chrysler 200 е осезаемо по-мощен. Технологията, която е разработена в базовия двигател на Dart е Tiger Shark MultiAir II. „Тигровата акула” на Dart стъпва на платформата на 4 цилиндров, 2.4 литров мотор.

 

Мощността му е 184 конски сили, а въртящият момент наброява 237 Нютон метра. Chrysler-ът очарова с впечатляващ, V-образен, три хиляди и шестстотин кубиков агрегат, с шест цилиндъра и 295 конски сили. Въртящият момент е 355 Нютон метра. И двата автомобила са снабдени с деветстепенни автоматични трансмисии, които не само превръщат пътуването в гладко и комфортно, но намаляват и загубата на мощност по трансмисията.

 

 

Интегрираните компютърни системи могат да прехвърлят въртящ момент както само към предните колела, така и към четирите едновременно. Адекватните режими на работа, предлагани от автомобилния софтуер са чудесни решения, решаващи мигновено проблемите на пътя. За водачът остава само насладата от управлението на удобния съдеход. Шест цилиндровият Chrysler пълни калниците си с 19 инчови, алуминиеви джанти, като паралелно с това не изглежда нисък и влачещ се по пътя.

 

Фабричното окачване го издига на комфортна височина, така че преминаването през неравности и естествени градски препятствия, за убиване на скоростта, става неусетно. Уредите за контрол над показателите на автомобила са монтирани на удобни места по арматурното табло. Спазена е италианската линия на дизайна, продиктувана от Alfa Romeo – Giulietta. Скоростомерът и оборотомерът са двата кръгли уреда, класически разположени над волана.

 

Между тях е позициониран малкият дисплей на бордовия компютър. В централната част на таблото, еднакво удобно за водач и пасажер, е монтиран големият сензорен екран, даващ достъп до всички оперативни функции застъпени в автомобила. Chrysler 200 ще се появи на пазара в средата на 2014г. Нетната цена на автомобила е 22 695 щатски долара, като за варианта с всички екстри достига 25 995 долара. За ценителите на марката обаче това на дали би бил смущаващ факт. При пускането на пазара на предходния модел на Chrysler, в САЩ бяха регистрирани 4500 продажби само за първия ден от попълването на автосалоните с екземпляра.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия