Очакваме Windows 9 през април 2015 година

2014-01-17 19:30:00
Очакваме Windows 9 през април 2015 година
Снимка: Reuters

Windows е една от обичаните операционни системи, когато стане дума за персонален компютър. Осъзнали необходимостта от графичен потребителски интерфейс, компанията на Бил Гейтс — Microsoft създава своята операционна система Windows, която заради универсалността си и множеството безплатни приложения, които прекият ѝ конкурент – Apple не предлага веднага придобива висока популярност.

 

 

Всичко това обаче остава в миналото, тъй като в последните няколко години по-голямата част от потребителите са повече от влюбени в новите технологични играчки — смартфони и таблети. Процентът на продажба на персонални компютри е с пъти по-малък, което означава, че Microsoft са доста застрашени. Полагайки много усилия в своите мобилни версии на операционните системи, те така и не успяха да спечелят потребителите, затова единственият им шанс е с Windows 9.

 

Поради тази причина от Microsoft побързаха да заявят премиерата на своята нова версия, която трябва да се нарича Windows 9. Очакваното време за анонса на новата операционна система е месец април 2015 година. Тя трябва да върне интереса на потребителите към творението на компанията и същевременно да се справи с недостатъците на иновативната Windows 8.

 

Цветните блокчета безспорно са доста красиви и радват окото, но сякаш Windows 8 така и не се хареса на потребителите. Липсата на start бутон се оказа доста голям недостатък, който от Microsoft побързаха да поправят с новия ъпдейт, но сякаш и това не помогна. 2015 е далеч и се надяваме екипа на компанията да се справи с трудната задача и да продължи традицията на Microsoft качествените версии на операционната им система да вървят през една.

 

"Microsoft ще твърдят, че са нямали да могат да успеят да създадат Windows 9, ако не е била положена основата от "осмицата — по същия начин, който се случи и с Vista", коментира Пол Търот, който следи отблизо развитието на платформата.

 

Windows 9 се очаква да успее да съчетае онзи изчистен и привлекателен дизайн на мобилните операционни системи, с функционалността на любимите ни XP и Windows 7. Дали Microsoft ще се справят, ще разберем през април 2015, а до тогава можем само да предполагаме и да се надяваме.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия