LG представи изключително иновативния 55-инчов Smart 3D телевизор с извит OLED дисплей 55EA980V. Благодарение на спе¬цифичната си форма, той представя изцяло нов начин за изживяване на домашния уют, докато гледаш телевизия на дивана. Според производителите, това е началото на нова ера във възпроизвеждането на визуални изображения и ще пренесе реалистичните изживявания от киносалоните в домовете.

 

Извивката на телевизора е под такъв ъгъл, че човешкото око да възприема еднакво добре картината, независимо от гледната точка. За да се наслаждаваш на ярка триизмерна картина, екранът е със специална WRGB технология. Тя добавя бял подпиксел в червено-зелено-синята матрица,като по този начин се постига изключителен контраст. Това способствало за феноменална характеристика на извития OLED телевизор, която според разработчиците от фирмата производител, правела техния писък на техниката "повече от сто пъти по-бърз от типичния LED телевизор".

 

 

Според LG, благодарение на IMAX извивката образите се възприемат с еднакъв размер от лявото и дясното око, независимо от зрителния ъгъл, а въпросното решение е резултат от редица проучвания на потребителското поведение, включително изследване на средното разстояние между телевизора и дивана в дневната, оптималния размер на екрана, идеалното разстояние между зрителя и телевизора и др.

 

Естествено, извитият OLED телевизор на LG осигурява и модерните характеристики на "смарт телевизор", като може да се свързва лесно с мобилни устройства, таблети, компютри и др. Моделът има и тънки прозрачни високоговорители, които според LG консумират по-малко енергия от конвенционалните. Поставката му също е прозрачна, което би трябвало да подсили усещането за "потапяне в образа". Профилът на екрана на това произведение на изкуството и техниката е едва 4,3 мм. Това го прави два пъти по-тънък от дебелината на смартфон!

 

Премиерата на CURVED OLED телевизора на LG в България беше съпътствана от демонстрация на други нови модели на марката. Сред тях са ULTRA HD телевизорите на LG, представени от 65-инчовия и 55-инчовия LA970V, които осигуряват изображения с над 8,3 мегапиксела резолюция, благодарение на функцията LG Tru-ULTRA HD Engine. NANO FULL LED подсветката им пък създава по-добър контраст и яркост. Снабдени са с In-Plane Switching (IPS) панел за по-живи цветове и ясна картина и с 4,1-канална аудио система с издадени напред високоговорители.

Автор: Nadejda Atanasova