Google ще произвежда свои процесори

2013-12-24 14:00:00
Google ще произвежда свои процесори
Снимка: Reuters

Google е един от технологичните гиганти, които, когато чуем инстинктивно свърваме с интернет търсачката му. Безспорно тя е една от най-добрите и заслужено оформя образа на гиганта. Няма как обаче да не споменем, че технологичната компания непрестанно търси начини да разшири обсега си и да завземе нови пазарни ниши. Невероятни усилия се хвърлят върху тази задача и резултатът също е обещаващ.

 

 

Една от най-добрите операционни системи за мобилни телефони е Android. Използвана от милиони потребители по света, тя е високо оценявана и предпочитана сред специалистите в технологичния бранш. Друг пример за разрастването на пазарите са Google Glass и самоуправляващите се автомобили. Те ни доказаха, че фантазиите ни могат да станат реалност, ако компания от ранга на Google се захване с реализацията им.

 

Наред с всичко това компанията смята да започне и производството на собствени процесори. Според слухове чиповете, които Google ще произвежда ще бъдат базирани на ARM. Решението е взето, за да може технологичния гигант да намали зависимостта си от Intel. Според изследвания Google е петият най-голям клиент на Intel и в момента генерира около 4,3% от нейните приходи.

 

Новите процесори ще бъдат използвани от компанията в нейните огромни центрове за данни по цял свят. С тях се цели да се въведе нова порция от иновативни системи, разработени и изразяващи се в тясна обвързаност на софтуер и хардуер, чрез която компанията да подобри още повече своята дейност.

 

Ако разработването на въпросните процесори се окаже истина, то Intel ще имат доста големи проблеми, с оглед на факта, че не само ще загубят един от най-големите си клиенти, но и ще срещат доста сериозна конкуренция в лицето на Google.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Fisherman
преди 10 години

versace


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия