Viber Out с намерение да отстрани Skype

2013-12-11 18:00:00
Viber Out с намерение да отстрани Skype
Снимка: Viber.com

Viber е едно от любимите приложения на милиони хора по света, даващо им възможност за безплатни разговори и съобщения посредством интернет връзка. Единственото условие, както се досещате, е и двете страни да имат инсталирано приложението. Viber започна като приложение, насочено единствено към притежателите на мобилни телефони, но след известно време осъзна и предимството да има версия за персонален компютър и тя вече е факт. С това обаче далеч не свършват плановете на лилавото приложение.

 

 

Потребителите на Viber вече ще могат да се възползват и от новата платена услуга на Viber, която ще им позволява да провеждат разговори с мобилни и фиксирани мрежи. Да сещате се кой пръв предложи тази услуга — Skype. Той обаче едва ли ще е голяма конкуренция, тъй като бивайки монопол на пазара си позволи сравнително високи цени за разговорите.

 

Възползвайки се от това Viber ще атакуват с многократно по-ниски цени, което на практика значи, че Skype ще изгуби доста потребители, или ако не друго ще бъде принуден да намали цените си.

 

На изображението по-долу може да видите сравнение на най-големите разлики в цените на Skype и Viber. Най-сериозна е разликата в Обединеното кралство, където триминутен разговор по Skype струва внушителните 389% повече.

 

Снимка: Viber

 

С тези цени Viber показват, че са наистина сериозни и не се страхуват от Skype. A вие кое използвате повече Viber или Skype и промяната в цените ще промени ли избора ви?

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия