Meizu MX4G изумява с дисплея си

2013-12-05 14:00:00
Meizu MX4G изумява с дисплея си
Снимка: Reuters

Вече свикнахме, че новостите и иновацията в технологичния бизнес далеч не са запазена и отличителна черта единствено на големите производители с утвърдени имена. Това за пореден път беше потвърдено от малко известната компания Meizu. Тя даде повод на световните медии за поредната дискусия, заявявайки, че ще представи устройство в невероятно детайлен дисплей.

 

 

Става дума за новия модел на компанията, носещ името MX4G, който ще разполага с 5,5-инчов екран, които впечатлява със своите специфики. Той е уникален на пазара, тъй като разполага с 2560х1536 пиксела, което означава, че смартфонът ще има екран с пикселна гъстота 540 ppi. При тези обстоятелства, той ще победи дори изключителни ретина дисплей на Apple.

 

Въпреки това, технологичното изобретение разбуни духовете, тъй като се появи дилемата, дали всъщност тези пиксели имат някакво значение или всичко това е поредният маркетингов трик, с които компанията отчаяно търси внимание върху продуктите си. Няма как да не признаем, че човешкото око не може да намери разлика за всяко изображение над 320 ppi, което ни навява на мисълта, че по-голямата гъстота, няма да направи дисплей на MX4G по-добър, от тези на останалите водещи модели на конкурентните компании.

 

Ще постигне ли успех иновацията на Meizu и ще се справи ли със смазващата конкуренция от страна на Apple, Samsung, HTC и т.н. можем само да предполагаме, но едва ли ще са много хората, които ще повярват на твърдението, че дисплея на устройството е по-добър.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия