Ще се окажат ли провал Google Glass?

2013-12-03 16:16:00
Ще се окажат ли провал Google Glass?
Снимка: Reuters

Едно от най-иновативните изобретения на технологичния гигант Google е на път да претърпи провал, още преди да е получило официалното си дебютиране на пазара. За тези, които не знаят какво е Google Glass ще припомним, че това са нови високотехнологични очила, които съчетават множество функции в себе си.

 

Използвайки ги, всеки потребител ще има възможността да прави моментални снимки, да сърфира в интернет, да стартира различни приложения и т.н. и то без да извършва никакви физически действия. За да придобиете по-голяма представа за технологичното изобретение може да видите видеото по-долу:

 

 

 

Дотук всичко изглежда перфектно, но както винаги идва едно голямо НО, което съсипва цялата приказка. Несъмнено изобретението е изключително иновативно, но има няколко проблема, които създават сериозни предпоставка да си мислим, че Google Glass ще претърпят провал.

 

Наскоро от компанията заявиха, че носенето на очилата не се препоръчва по време на шофиране, в което има известна логика, но пък от друга страна, по този начин от Google загубиха доста потребители, които смятаха, че най-полезният и удобен начин за навигиране е именно тяхното изобретение, тъй като то, в най-голяма степен може да се възползва от новите технологии и в същото време да бъде удобно за потребителя.

 

 

Изказването на Google, което беше доста завоалирано, беше предизвикано от Великобритания, която забрани шофирането с Google Glass. Ето какво заявиха екипа, стоящ зад иновативните очила: „Някои от нашите услуги са достъпни през мобилни устройства, пише в новите условия. — Не ползвайте подобни услуги по начин, който ви разсейва и ви пречи да следите трафика или законите за пътна безопасност."

 

Освен шофирането, новото изобретение има и още един далеч по-сериозен проблем — освен по време на шофиране, очилата бяха забранени и в някои ресторанти, с аргумента, че те не спазват етикета, а именно всеки един потребител, който ги използва може да заснеме снимки и видео на останалите посетите, без дори те да разберат, която според собственика на верига заведения Дейвид Мейнърт. .

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
StoichoRusinov
преди 10 години

Първо, тези очила са глупост, няма с българска потдръжка. Плюс това с тях може да се пребием някъде докато си чатим с тоя и оня. Според мен най-големият плюс на очилата е навигирането, само това. А и то разсейва, не ни предоставя добра видимост. За това са ни очи нали, не за други глупости. Сигурно струват над 1000 лева.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия