3 технологични мита, в които продължаваме да вярваме

2013-11-27 13:36:00
3 технологични мита, в които продължаваме да вярваме
Снимка: sxc.hu

Колкото и да казваме, че новото поколение е родено научено да се ползва от новите технологии, няма как да не признаем, че имам няколко мита, за които дори и вие не знаете. Това са твърдения, изказани от някой, който си няма много понятие от техниката, но всява респект над слушателите си, които подемат лъжата и я разпространяват. Така само след няколко дни вече имаме поредния технологичен мит, в който половината земно население вярва. Наясно сме, че едва ли можем да обхванем всички митове, затова ви даваме кратка класация, обхващаща едни от най-интересните според нас.

 

 

Ако затоплите батерията на телефона си, тя ще се зареди

 

Много от потребителите вярват, че ако затоплят батерията на устройството си, то тя ще се презареди. Следва изпълнението на магическия ритуал, в който всеки бавно и внимателно премахва капачето на телефона си, с невероятна прецизност и внимание изважда батерията и за почва същинската магия — ентусиазирани и енергични потърквания, съчетани с всички молитви, които знае и така в продължение на минути. След приключване бавно и обнадеждено връща батерията и стискайки палци осъзнава, че не се е молил достатъчно — батерията не работи. Ако работи, то това е чиста случайност и само ще накара милиони други да повторят гореописания ритуал. С две думи, не си губете времето, вие не сте магьосници, колкото и да ви се иска това.

 

Руутването и джейлбрейкът ще нарушават със сигурност гаранцията на телефона ви

 

Този мит има доста истина в себе си, затова искаме да уточним, че визираме момента, когато дадения телефон е руутнат или джейлбрекнат, но след това е върнат оригиналният му чист или "ванила" вид, то нямате повод за притеснение, защото никой няма да разбере за вашите хакерски подвизи. Да не говорим, че не са и малко случаите, в които въпреки изричното посочване, множество сервизи приемат руутнати и джейлбрейкнати устройство. Въпреки това, не рискувайте, а се подсигурете, като успешно прикриете предишните си действия.

 

Цената на HDMI кабелите влияе на качеството им

 

Факт е, че милиони потребители смятат, че ако кабелът им притежава всевъзможни оплетки и позлатен жак, то те ще излъчват по-добър сигнал. Това е пълна лъжа. Признак за качеството на кабела е дали потока от информация, преминаващ през него достига до дадено устройство или не, поради тази причина евтините кабели ще ви свършат точно същата работа като скъпите. Разбра се, по-скъпите би трябвали да са по-издръжливи физически, но най-често не ни е необходима изключително голяма здравина, предвид използването на кабелите, което не предполага драстични физически влияния върху тях.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия