5 неща, които Twitter никога няма да туитне

2013-11-06 16:31:00
5 неща, които Twitter никога няма да туитне
Снимка: Reuters

С нетърпение инвеститорите очакват борсовия дебют на Twitter. В истерията около социалната мрежа за споделяне на кратки новини обаче прикрити остават редица въпроси за бъдещето на компанията. Като например защо ръстът на приходите се забавя, как трябва да бъдат спечелени нови рекламодатели и други.

 

Така например Марк Махани от RBC Capital обръща внимание на факта, че ръстът на месечно активните потребители постоянно намалява през последните шест тримесечия. Браян Новак от Susquehanna Financial Group също се пита дали Twitter „има нещо конкретно предвид, за да ускори отново ръста на потребителите си“. В момента Twitter има около 230 млн. активни акаунта, като един потребител може да разполага с няколко, припомня Wall Street Journal.

 

Друг притеснителен факт е брутният марж на Twitter, който е по-нисък от този на Facebook и Linkedin. Обявеният от по-малката социална мрежа брутен марж от 65% за третото тримесечие на годината е под този на Facebook от 75 на сто и по-слаб от маржа на Linkedin, който „постоянно е над 85%", казва Махани от RBC. Според него това е тема, за която си струва да се говори.

 

Ето и няколко неща, които Twitter никога няма да туитне:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия