Моторола разбуни духовете с Project Аrа

2013-10-30 17:00:00
Моторола разбуни духовете с Project Аrа
Снимка: Reuters

Преди известно време в интернет пространството се появи невероятната идея за телефон със сменяеми части. Всичко изглеждаше като хрумка, изпреварила времето си и никой не вярваше, че някоя голяма компания ще се заинтересува от идеята. Ето, че дойде времето и Моторола разбуни духовете с новия си проект, носещ името Аrа.

 

Екипът на Моторола заяви, че смята "да направи за хардуера това, което Android направи за софтуера" и в тази връзка работят от около година, като наскоро са провели срещи и с Phonebloks, които първи заговориха за идеята.

 

 

Тя всъщност представлява преобразуването на телефоните в обикновена плочка върху която всеки сам да може да реди необходимите му компоненти, като например процесор или камера. По този начин, няма да се сблъскваме с морално остарели телефони, защото стига да искаме във всеки един момент ще можем да сменим и ъпгрейдне дадена част от смартфона ни. По-голяма представа за идеята може да придобиете от видеоклипа, който Phonebloks направиха, за да ни запознаят с иновацията:

 

 

Въпросната плочка или основна част на телефоните ще се нарича ендоскелет, а доизграждащите корпуса елементи — модули. Моторола обещава пакетът с инструменти, необходими на разработчиците, с които смятат в най-скоро време да се свържат, да е готов до зимата.

 

Друга интересна идея, с която ни зарадваха е, че всеки един може да помогне и да се включи в процеса, дори и вие, повече информация и регистрация за участие в проекта може да намерите тук.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия