iPhone 5S и iPhone 5C вече са в България

2013-10-25 15:41:00
iPhone 5S и iPhone 5C вече са в България
Снимка: Reuters

От днес и българските потребители официално може да станат собственици на последните два модела смартфони на Apple, след като iPhone 5S и iPhone 5C се предлагат в магазините на Mobiltel. Магазинът на оператора в Paradise Mall беше отворен и през нощта, като около полунощ започнаха продажбите.

 

За съжаление на редица потребители обаче операторът ще предлага iPhone 5S само в двата популярни цвята черната и сребристата версия, а златна версия за момента няма да има. Това не е изненада предвид изчерпаните количества от златната версия на много места по света.

 

 

Цените с договор на iPhone 5S започват от 829 лв. с двугодишен договор за план iPhone XL с такса 54,90 лева на месец. Цената без контракт за iPhone 5S започва от 1329 лв. - нелоша цена на фона на цена от 750 евро в редица европейски страни.

 

По-евтиният вариант - iPhone 5C, ще се предлага за поне 659 лв. със същия тарифен план iPhone XL за две години, а цената без договор започва от 1119 лв.

 

Освен в България, Apple започва продажбите на устройствата си и в Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Френски Антили, Литва, Люксембург, Макао, Малта, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Исландия, Румъния, Русия, Словакия, Словения, Южна Корея, Испания, Швеция, Швейцария, Тайван и Тайланд.

 

Досега устройствата се продаваха в продължение на няколко седмици в САЩ, Канада, Австралия, Германия, Китай, Франция, Хонконг, Япония, Пуерто Рико, Сингапур и Великобритания. Поради високия интерес към златистата версия на 5S на много места той вече не се предлага.

 

В трета вълна от страни, сред които Саудитска Арабия, Албания, Молдова, Турция и др., продажбите ще започнат от началото на ноември.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия