Нaближава Nokia World, а с нея и броя на новостите, които ще разберем

2013-10-08 19:48:00
Нaближава Nokia World, а с нея и броя на новостите, които ще разберем
Снимка: Reuters

След като стана ясно, че ежегодната конференция на Nokia ще бъде на 22 октомври тази година, постепенно започнаха да ни заливат с интересни предположения, за това какво ще видим на нея. Първият интересен факт беше мястото, на което ще се случи Nokia World. Всички очаквахме, че Nokia ще спази традицията си и въпросната конференция ще бъде проведена в рoдината на компанията и по-специално Хелзинки. Затова беше голяма изненада когато се появи слух, който по-късно беше потвърден от Twitter акаунта на финландците, че ежегодното събитие ще отскочи до Абу Даби, намиращ се в Обединените арабски емирства.

 

 

Осен екзотичния избор, компанията ни е приготвила и не малко, според слуховете цели 6, нови и интересни устройства, с които се надява да привлече вниманието на потребителите от цял свят. По интересните от тях са:

 

Nokia Lumia 1520

 

Очаква се това да бъде първият фаблет на Nokia, който ще притежава респектиращият и огромен 6 инчов Full HD дисплей. Други интересни компоненти, които ще притежава устройството са чипсетът Snapdragon 800, 20 MP камера, както и размерът на паметта - 2GB RAM и 32 GB вградена памет.

 

Nokia Lumia 2520

 

Таблетът притежава кодово име Sirius и e с 10,1-инчов Full HD екран. Процесорът му се очаква да бъде отново четириядреният Snapdragon 800, а паметта, с която ще разполага 32 GB. Операционната система трябва да бъде Microsoft Windows RT 8.1.

 

Nokia Lumia 525

 

Устройството е с кодово име Glee и се смята, че ще бъде карбонова версия на един от най-популярните модели на компанията сред любителите на музиката - Lumia 520. Очаква се наследникът му 525 да притежава двуядрен процесор с Adreno 305 графична подсистема, а дисплея да се състои от матрица с резолюция от 480 х 800 пиксела.

 

Има слухове, че на конференцията ще бъдат представени и телефони от серията Asha, а именно Asha 502 и 503. Не е изключено и Lumia 929, която се предполага, че ще бъде ексклузивна версия за американския оператор Verizon на големия флагман 1520, да получи своя официален анонс. 929 ще притежава 5-инчов 1080p дисплей и 20MP камера.

 

Нещото, което ни хвана окото обаче, беше слуха за нов аксесоар на компанията, който ще се нарича Treasure Tag. Той ще представлява висулка, която може да се закачи на различни места и с помощта на смартфон да бъде локализирана. Обратният вариант също ще бъде възможен, защото аксесоарът ще притежава бутон, при натискането на който телефонът ви ще започне да звъни.

 

И не на последно място очакваме отговора на Microsoft относно новата операционна система на Apple. Има сериозни слухове, че след като компанията на Бил Гейтс закупи Nokia, конференцията Nokia World ще бъде използване за представянето на новата операционна система Windows Phone 8, както и на устройства, които я притежават.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия