Amazon разработва два модела собствени смартфони?

2013-10-07 13:01:00
Amazon разработва два модела собствени смартфони?
Снимка: Reuters

Световният лидер в онлайн търговията Amazon.com разработва свои собствени смартфони в желанието си да нагази по-дълбоко в бизнеса с хардуер, за да се конкурира по-добре с Apple, съобщи американският вестник USA Today, като се позова на публикация в уебсайта Hacker News, поддържан от американската компания Y Combinator.

 

Според източниците на уебсайта разработчиците на Amazon се подготвят да представят два модела – евтин, който може се появи по празниците в САЩ, и по-скъп смартфон с потребителски интерфейс от триизмерен тип, който няма да бъде готов преди началото на 2014 г.

 

От TechCrunch потвърждават подробности за проекта, носещ кодовото наименование Smith.

 

 

Говорителка на Amazon е отказала да коментира пред вестника. През септември от компанията опровергаха съобщение, че ще представят свой смартфон още през тази година. Компанията е съсредоточена основно върху софтуера и продава дигитално съдържание – електронни книги, видео и музика.

 

Ръководството обаче очевидно съзнава, че за да може тя да се противопостави на Apple, има нужда от собствени устройства, тъй като това е начинът в момента да достигне до повече потребители.

 

„Amazon загуби музикалния пазар в борбата с Apple и те са решени да не оставят Apple да ги победи отново в други области“, заяви Михаел Пахтер, анализатор в Wedbush Securities. Amazon е особено фокусирана върху пазара на дигитално видео. Вчера компанията обяви, че е одобрила три телевизионни пилотни проекта, които може да се превърнат в оригинални телевизионни шоу предавания в зависимост от първоначалното им приемане сред потребителите.

 

В последно време тя представи нови таблети и разреши на абонатите за услугата ѝ за доставки в рамките на 2 дни и гледане на видеоматериали Prime да свалят видеа на устройствата си, които да могат да гледат по-късно, без да се нуждаят от безжична връзка.

 

„Решени са да не изгубят телевизионния и филмовия пазар“, смята Пахтер. Според него възможността за сваляне на видео на новите таблети е „привлекателна“.

 

Анализаторът обаче добави, че за Amazon ще бъде много по-трудно да пробие при смартфоните. „Това е тежък бизнес за започване от нулата в момента“, убеден е той.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия