Хората затъпяват заради интернет търсачките

2013-10-03 19:19:00
Хората затъпяват заради интернет търсачките
Снимка: Dreamstime

Когато човек иска да научи нещо ново или търси отговор на някакъв въпрос, той най-често използва услугите на търсачката Google. По този начин обаче хората губят способността си да помнят ключови дати и събития от историята, защото търсачките знаят винаги всичко, пише в. „Daily Express“.

 

 

Учените направили допитване, за да проверят знанията на съвременните хора относно прочути исторически събития и датите, на които те са се случили. Близо половината от анкетираните не могат да кажат коя е годината, в която почина принцеса Даяна. 40% пък не си спомнят, че терористичните атаки на 11 септември са се случили през 2001 година. Почти 33% от участниците в анкетата не знаят през коя година е паднала Берлинската стена, а едва половината знаят кога Нийл Армстронг е стъпил на Луната.

 

Хората се успели да запомнят някои дати, докато са били ученици. Това им е помогнало да се запаметят трайно в паметта им. В последно време обаче способността за запаметяване постепенно изчезва и помним все по-малко неща заради улеснението, което предлага интернет и в частност Google.

 

Според полезни или вредни са интернет търсачките?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Nikolcheto24
преди 10 години

Като почнат с тези "гениални" проучвания...

papugai
преди 10 години

Не мога да свикна с Bing, иначе нямаше въобще да ползвам гугъл.А и какво значение има, че тия деца не знаели нещо си, нали гугъл знае всичко за тях, дори неща, които и родителите им не знаят.

Auriss
преди 10 години

Аз на тия въпроси не с 'не знам' ами с 'знаете ли на коя дата изтропах ееееей такоу голямо ла*но, а ?' щях да отговарям.Затъпявали хората, 'щото не помнели няква смотла кога е дала фира...Поумняват по-скоро.

SprayPaint
преди 10 години

Желязна логика...

dimitar.,
преди 10 години

хората не помнят дати, следователно е виновен Гугъл?

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия