Колко добър е "бонбоненият" iPhone?

2013-09-19 15:20:00
Колко добър е
Снимка: Reuters

От петък iPhone може да се намери с нови цветове, пластмасова опаковка и ново име - iPhone 5C. Цената обаче ясно показва, че "C " не идва от „ cheap“ (евтин) - в Германия цената е най-малко 600 евро във версията с 16 гигабайта памет за данни и приложения - само със 100 евро по-малко от премиум модела 5S. Така че 5C не е "евтин iPhone", но леко подобрена форма на iPhone 5, който Apple вече не предлага.

 

Подобренията на хардуера включват по-дълъг живот на батерията, по-добър прием на сигнала и подобрена камера от предната страна, която се използва за видеоразговорите FaceTime и "Selfies", т.е. автопортрети, правени със смартфона. Много от подобренията на iPhone 5C всъщност са заради новата операционна система IOS 7. От тях ще спечелят и собствениците на iPhone 4 и по-новите версии. С IOS 7 потребителският интерфейс на системата е напълно преработен, има нови възможности за работа на няколко приложения едновременно (мултитаскинг), по-умен контрол над гласовия асистент Siri и по-добро приложение за iTunes.

 

 

iPhone 5C няма да задоволи тези фенове на Apple, които искат най-новия и вероятно най-добрия хардуер. Технологичните фенове ще посегнат по-скоро към iPhone 5S, който предлага по-бърз процесор и нова техника, използваща пръстови отпечатъци, която позволява на iPhone да бъде отключен и заключен с един пръст на потребителя. Обвивката на телефона е от поликарбонат, който е подсилен със стоманена обвивка отвътре. Тя се предлага в пет различни цвята - бял, червен, жълт, син и зелен. Всички цветове са с особено висока осветеност и напомнят на неоновите цветове. Фабрично цветовете на фона на екрана – на тапетите и менютата, са напаснати към цвета на шасито.

 

В iPhone 5C място е намерил същият A6 процесор и същата висока резолюция на 4-инчовия екран като при iPhone 5C. Цветовете на новия 5С обаче изглеждат по-топли. 5С е малко по-дебел и по-тежък от iPhone 5. Дори ако 5С не изглежда толкова благородно като iPhone 5 или 5S, апаратът няма вид на евтин пластмасов телефон. Качеството на разговорите също е добро. Apple е инсталирал по-голяма батерия в 5C - но без да дава данни колко точно по-мощна е тя. Тъй като екранът и процесорът остават непроменени, се очаква 5С да издържа малко повече от iPhone 5.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия