Вижте най-големия роботизиран дракон в света (+ видео)

2013-09-18 12:40:00
Вижте най-големия роботизиран дракон в света (+ видео)
Снимка: ibtimes.com

В Книгата на рекордите на Гинес винаги има доста интересни и впечатляващи рекорди. Един от последните добавени е на най-големия роботизиран дракон в света. Фани определено има впечатляващи размери – тежи цели 11 тона, пише в. „Daily mail“.

 

 

15-метровото чудовище плюе огън, върви на четирите си лапи и размахва огромните си 20-метрови криле. Механичният дракон е дело на германската филма Zollner Elektrinik AG и е създаден, за да бъде част от фолклорната постановка „Пробождането на дракона“.

 

Драконът Фани е известен още с името Традино. Механичното устройство се управлява от четири дистанционни устройства и се задвижва от 2-литров турбо двигател с мощност 140 конски сили. Има 272 хидравлични клапи и може да развие скорост от 1.8 километра в час. Зарежда се със 165 литра гориво и 11 килограма течен газ. В резервоара си има и 80 литра имитация на кръв.

 

Пиесата „Пробождането на дракона“ пресъздава легендата за пробождането на дракона от Св. Георги. През 50-те години на 20-и век тя бе адаптирана по нов начин, за да символизира опасността от настъплението на комунизма от Източния блок.

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия