Представянето на Galaxy Gear ще бъде в началото на септември

2013-08-29 10:59:00
Представянето на Galaxy Gear ще бъде в началото на септември
Снимка: Reuters

Южнокорейският технологичен концерн Samsung ще представи за първи път своя компютърен часовник Galaxy Gear в сряда в Берлин в рамките на изложението IFA. Това бе потвърдено от самата компания в сряда, съобщи DPA. Беше потвърдено и името - Galaxy Gear. Освен това в Берлин на 4 септември ще бъде и премиерата на новия Galaxy Note 3.

 

За разлика от очакванията на редица анализатори от индустрията, Galaxy Gear няма да притежава гъвкав дисплей, заяви мениджърът на Samsung Лий Юн Хи пред Korean Time. Компанията обаче вече е напреднала в плановете си за нови устройства ("wearable gadgets"), заяви тя в отговор на въпроса дали Samsung предвижда производството на мобилни устройства с гъвкав дисплей. „Сигурни сме, че Gear ще даде силен тласък на мобилната индустрия", каза Лий.

 

 

Според непотвърдена досега информация часовникът ще има сензорен екран с размер от 2,5 инча и интегрирани високоговорители и камера. Възможно е устройството да разполага също и с акселерометър, чрез който ще може да се активира автоматично, веднага след като се вдигне на нивото на очите на потребителя, предполагат пазарните наблюдатели.

 

В момента Samsung води истинско състезание с Apple за това кой първи ще навлезе на относително новия пазар за компютърни часовници. От страна на Apple такъв продукт се очакваше от доста вре. На 10-и септември компанията ще представи нови устройства в Калифорния. Очаква се нов iPhone. Дали екипът около директора на Apple Тим Кук ще представи и „умен часовник“, за когото се предполага, че може да се казва iWatch, не е ясно.

 

Пазарът за "умни" часовници в момента се счита за такъв с доста голям потенциал за растеж. Пазарните изследователи от Canalys наскоро заявиха, че през идната година може да бъдат продадени 5 млн. такива устройства. Освен други доставчици и Sony вече може да се похвали с втора версия на SmartWatch, който предоставя информация от смартфона. Холандският специалист по навигация TomTom междувременно пусна на пазара два часовника с GPS, които могат например да регистрират и оценяват активността на спортисти. От друга страна, то служи като дистанционно управление, например за правене на снимки или приемане на повиквания. Чрез различни приложения SmartWatch 2 показва също например веломаршрути или действа като километраж.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия