Най-тънкият смартфон в света бе официално представен в България

2013-07-18 16:59:00
Най-тънкият смартфон в света бе официално представен в България
Снимка: Reuters

Китайският технологичен концерн Huawei избра България, за да представи в Източна Европа за първи път Ascend P6. Най-тънкият смартфон в света, с дебелина от едва 6,18 mm, разполага с 1,5GHz четириядрен процесор и елегантен метален корпус.

 

„Ascend P6 е най-новият смартфон, който показва нашия ангажимент към създаване на най-добрите продукти в класа за удоволствие на потребителите в целия свят. Европа е приоритетен пазар за Huawei, а Ascend P6 е само началото за постигане на целта ни да бъдем най-добрата марка за мобилни телефони в света до 2015 г.“, каза Руки Лиу, изпълнителен директор за „Хуауей Технолоджис България“, по време на първото за Източна Европа представяне на Ascend P6.

 

 

Първоначално китайците са възнамерявали да използват за корпуса на своя флагман пластмаса и алуминий, но в последствие е взето решение за използване на закалена стомана, поясни директорът „Продажби“ на компанията за България Тодор Гурманов. Шасито пък е изработено от алуминий и се предпазва при удари от специални мембрани.

 

Смартфонът разполага с 4,7-инчов дисплей с високата разделителна способност, четириядрен процесор, разработка на компанията, използва 2 GB RAM, 8 GB вградена памет и има microSD слот. Акцент освен тънкото тяло е и основната 8 МР камера с единствен в света на смартфоните макрорежим до 4 см, и предна 5-мегапикселова камера.

 

Huawei Ascend P6 ще се предлага на българския пазар от края на юли 2013 г. на цена 19,90 лв./месец с двугодишен договор на тарифен план MaxiCall XXL на Vivacom.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kaRamella
преди 10 години

Az sushto :)

DarthLord
преди 10 години

Амии... не знам за вас, но аз много се радвам! ^^ :) .. -.-


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия