Все повече и повече жени прибягват до обработване на снимките си с Photoshop, преди да се осмелят да ги качат в социалните мрежи от рода на Facebook и Twitter, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че преди да постнат своя снимка онлайн цели 41% от нежните създания правят корекции по нея с помощта на подходяща за целта софтуерна програма. Приблизително толкова са и тези, които премахват отбелязванията си по фотосите на свои приятели и дори молят близките си да изтрият кадрите, на които не се харесват.

 

 

За 77% от представителките на нежния пол качването на снимка в социалните мрежи е много по-притеснително и смущаващо, отколкото говоренето пред публика, първата среща с мъж и дори интервюто за работа. Около ¾ от дамите признават, че когато гледат свои фотоси, винаги се съсредоточават върху недостатъците си. Най-често те се смятат за дебели, недостатъчно привлекателни и дори грозни.

 

Резултатите от проучването сочат още, че 9 то всеки 10 жени се срамуват да застанат пред камера и всячески се опитват да избягват фотообективите, тъй като смятат, че не излизат добре на снимки. Участничките в анкетата признават, че този страх у тях се е формирал още в тийнейджърските им години.

 

Всяка трета представителка на нежния пол избягва да запечатва на снимки вълнуващи моменти и преживявания като лятната си почивка, рождените дни, сватбата, раждането на първото дете и дипломирането, тъй като не се чувства достатъчно красива.

 

А вие страхувате ли се да застанете пред камера и обработвате ли снимките си, преди да ги качите онлайн?

Автор: Илиана