Yahoo се похвали с нова придобивка

2013-07-05 15:02:00
Yahoo се похвали с нова придобивка
Снимка: Reuters

По всичко изглежда, че американският онлайн ветеран Yahoo не може да изкара и седмица, без да добави в портфолиото си някой стартъп, пише Cnet.

 

Поредната придобитата от концерна новостартираща компания е Xobni, която описва себе си като "умната адресна книга".

 

С продукти за Microsoft Outlook и Gmail, Xobni създава платформа, която обединява всички контакти на потребителите, без значение дали е бил осъществен контакт чрез електронна поща, текстово съобщение, телефонен разговор и т.н.

 

 

Стартиращата компания се опитва да обедини всички данни, за да предостави по-подробни файлове за контакт.

 

Xobni предлага също така на екипи и корпоративни абонати опции за автоматично управление на електронни писма, контакти и папки, което изисква малко или никаква IT помощ.

 

Екипът на Xobni потвърди сливането в постинг в корпоративния си блог в сряда, подчертавайки, че Yahoo разбира визията на стартъпа и ползите от „входящата кутия на или смартфона“.

 

Xobni, която е базирана в Сан Франциско, ще премести операциите си в Сънивейл, Калифорния.

 

Финансовите детайли на сделката не бяха разкрити, но според близкия до WSJ технологичен блог AllThingsD Yahoo ще плати между 30 и 40 млн. долара за Xobni.

 

Вчера стана ясно, че ветеранът купува и младата компания Qwiki. С нейното приложение за iPhone могат да се създават видеоклипове от съществуващи снимки, движещи се образи и песни. Според информация от технологичния блог All Things D Yahoo ще плати между 40 и 50 милиона долара (до 38 милиона евро).

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия