Sony представи своя нов "умен часовник"

2013-06-26 15:15:00
Sony представи своя нов
Снимка: Reuters

Втори екран за смартфона: японският концерн за потребителска електроника Sony представи в Шанхай следващото поколение на своя SmartWatch. Подобно на предишния модел, устройството се свързва чрез Bluetooth с мобилен телефон и показва на дисплея повиквания, данни за срещи и електронни писма, предава Reuters.

 

От друга страна, то служи като дистанционно управление, например за правене на снимки или приемане на повиквания. Чрез различни приложения SmartWatch 2 показва също например веломаршрути или действа като километраж. Вече има повече от 200 приложения за SmartWatch, поясни концернът. Устройството работи с операционна система Android.

 

 

В сравнение със своя предшественик новият модел има по-голям екран с висока разделителна способност. Освен това има осигурена възможност за свързване чрез NFC технология за комуникация в близък обсег с други устройства - Sony вече започна да оборудва различни модели смартфони и таблети с нея.

 

Но интелигентният часовник е проектиран да работи не само с продукти на Sony, а и с най-новите устройства с Android. Ако наблизо няма смартфон, SmartWatch може да функционира и като прост часовник. Производителят обещава, че водоустойчивото устройство при нормална употреба може да издържа с едно зареждане три до четири дни. Препоръчаната от Sony цена за джаджата е 199 евро.

 

В момента редица производители работят над подобни устройства. Стартиращи компании, като Pebble вече пуснаха модели на пазара, а според различни слухове и Apple работи над такова устройство. Sony е един от първите доставчици на такива джаджи.

 

Но това не е всичко от кухнята на японците. Sony представи и нов смартфон. С Xperia Z Ultra телефонирането минава на фонов режим. Устройството има 16,3 см (6,4-инчов) дисплей и поради това влиза в класа на фоблетите, кръстоски между смартфони и таблети. Въпреки размера си джаджата не изглежда масивна с дебелина 6,4 мм и тегло от 212 грама. Подобно на Xperia Z устройството е защитено срещу прах и вода.

 

Екранът предлага Full HD резолюция, а освен това джаджата има четириядрен процесор Snapdragon 80 с 2,2 GHz тактова честота. Устройството може да се свързва и с мобилната мрежа LTE. Препоръчителната цена на Sony е 679 евро, а пускането на пазара е предвидено за третото тримесечие.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
anincety.we
преди 10 години

199 евро, ще трябва да чакам цял живот, че в тая криза да си го купя :D

choparkopar
преди 10 години

Ах, искам го :) Тези дни съм на вълна "искам,искам, искам всичко, което видя".


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия