Всеки трети е пристрастен към интернет

2013-06-22 20:00:00
Всеки трети е пристрастен към интернет
Снимка: sxc.hu

Всеки трети човек на планетата е пристрастен към интернет, сочат резултатите от мащабно изследване на специалисти от щатския университет в Кентъки, съобщава в. “Telegraph”.

 

Оказва се, че около 38% от хората страдат от по-лека или по-тежка форма на пристрастяване към висенето във виртуалното пространство. Признаците на това състояние са най-различни и твърде често страдащите ги игнорират, без да осъзнават, че имат някакъв проблем.

 

 

Честа смяна на настроенията, невъзможност за регулиране и контрол на времето, прекарвано в интернет, разсеяност и изключване на външния свят, когато човек е онлайн, потиснатост и влошаване на настроението, когато се прекара повече време без достъп до виртуалното пространство, липса на социален живот и влошаване на академичния успех или постиженията в работата са сред най-честите симптоми на опасно пристрастяване към мрежата.

 

Най-голям риск от появата на подобен проблем се наблюдава при тийнейджърите, тъй като голяма част от тях изпитват сериозни затруднения със самоконтрола. Прекаляването с висенето в интернет пространството често води до редица негативни последици – затруднения в училище, проблеми със съня и липсата на внимание, хранителни разстройства и затлъстяване. Ето защо е важно пристрастяването към интернет да се идентифицира на време, за да може страдащите от него да положат усилия, за да го преодолеят.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
newdivide
преди 11 години

-Тате, вярно ли е, че от интернет се затъпява?- Lol, сине, WTF?!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия