HTC пуска на пазара мини версия на One

2013-06-10 16:00:00
HTC пуска на пазара мини версия на One
Снимка: Reuters

Taйванският производител на смартфони HTC Corp., който отбеляза рекордно ниска печалба през последното тримесечие, се готви да пусне на пазара по-малка версия на своя флагман One това лято.

 

Новият модел, който ще разполага с 4,3-инчов екран в сравнение с 4,7-инчовия при оригиналната версия, ще излезе на пазара през август според източници на Bloomberg, пожелали да останат анонимни. Устройството вероятно ще разполага с по-мощен Qualcomm процесор, както и по-ниска разделителна способност на екрана от тази при оригиналния модел.

 

 

HTC One, който бе представен в САЩ през април, помогна на базираната в Таюян корпорация да повиши продажбите си през май, достигайки най-силния си месечен резултат в последната почти една година. По-малка версия на смартфона ще има за цел да възвърне част от позагубения от Samsung Electronics Со. – най-големият световен производител на смартфони, пазарен дял, който през изминалия месец представи своята мини версия на Galaxy S4.

 

Притежаващ тънък алуминиев корпус, оригиналният HTC One включва камера UltraPixel, Full HD екран с висока разделителна способност и предни високоговорители. Устройството бе описано от анализатора в New York Times Дейвид Поуг като "превъзходно", а от Рич Яроскавски от Bloomberg като "произведение на изкуството".

 

Предлагането и на по-олекотена версия може да помогне на компанията да остане в битката с основните си конкуренти от Samsung и Аррle, който от своята страна се очаква да представи бюджетния iPhone през следващото тримесечие.

 

"Пластмасовият корпус и по-евтините компоненти ще понижат цената на дребно на новия iPhone до около 300-350 долара", заяви миналия месец анализаторът във Fubon Financial Holding Co. Артър Ляо.

 

Забавените доставки, маркетинговите неуспехи и управленските промени провокираха общо 68-процентов спад в продажбите на HTC в последните шест тримесечия. Резултатът бе очакван – близо 98-процентово понижение на нетната печалба през първото тримесечие на 2013 г.

 

Делът при глобалните доставки на смартфони HTC спадна до 2,4% през първото тримесечие спрямо 6,4 на сто през четвъртото тримесечие на 2012 г. според данните на Bloomberg Industries. Акциите на компанията изгубиха близо 9 на сто от стойността си през тази година.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Locust
преди 10 години

... на снимката е HTC ONE X

MrCreeper
преди 10 години

Htc пускат M4, което фактически е умален Оne, но защо сте сложили снимка на One X.... Толкова ли сте неграмотни :/


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия