Един от основните проблеми на мъжете – запомнянето на важни дати, вече си има решение... или поне ще отнася до датата на годишнината от сватбата. Бижутериен производител от Аляска възнамерява да стартира производството на специални брачни халки, които ще напомнят на притежателя си един ден преди важната дата, че трябва да зарадва с нещо половинката си, пише OddityCentral.

 

 

На пръв поглед специалните пръстени по нищо не се различават от останалите сватбени халки. В действителност обаче те притежават технология, наречена “Hot Spot”, благодарение на която повърхността им се започва да нагрява до 49 градуса по Целзий 24 часа преди строго фиксирана дата. На всеки час пръстенът повишава температурата си и остава горещ в продължение на 10 секунди. Така неговият притежател просто няма как да пропусне наближаването на важната дата.

 

Чудите се как е възможно всичко това? Брачната халка е снабдена с микрочип с часовник, който преобразува топлината от човешкия пръст, на който се носи, в електричество. Така пръстенът е винаги зареден и не съществува опасност енергията му да свърши.

 

Все още не е започнало масовото производство на високотехнологичните брачни халки. Това обаче ще се случи в най-близко бъдеще. От бижутерийната компания възнамеряват да предлагат своите хай-тек пръстени в 14-каратово бяло и жълто злато на цена от 740 долара. Макар сумата да е малко солена, производителите смятат, че в крайна сметка радостта в очите на половинката е безценна...

Автор: Илиана