Apple ще пусне на пазара марка часовници iWatch

2013-06-07 10:30:00
Apple ще пусне на пазара марка часовници iWatch
Снимка: Reuters

Спекулациите, че американският технологичен концерн Apple се готви да представи ръчен часовник с функционалност на смартфон, се разпространяват от месеци. Сега обаче имаме поредното косвено потвърждение за евентуалното ново устройство. - Apple е подала заявка за регистрация на търговската марка iWatch в Русия.

 

Според руския всекидневник „Известия“ Apple е подал заявка по два класа на Международната класификация за стоки и услуги - 9-ти (включващ компютри, периферни устройства за тях, и т.н.), и 14-ти (часовници).

 

 

Изданието пише, че американският концерн среща известна конкуренция за запазването на бранда в различни пазари, включително и в САЩ, където редица компании са получили разрешение за ползване по девети клас.

 

Apple може да срещне трудности при регистрирането на търговската марка и в Русия. Преди седем години в страната е създаден и запазен домейнът i-watch.ru, като в момента на адреса има онлайн магазин за часовници. Тази търговска марка е регистрирана в 35-ия клас на международната класификация (маркетингови проучвания).

 

Преди две години пък друга компания се е опитала да регистрира наименованието iWatch в 14-ти клас, но не е успяла. Тогава Роспатент (руската Федерална служба по интелектуална собственост, патенти и търговски знаци) е отказала заявката заради сходството с друга регистрирана марка - iswatch (собственикът и е швейцарският производител на часовници Swatch AG).

 

„Известия“ припомня също, че в началото на годината в сайта на Бюрото по патенти и търговски марки на САЩ бе открита подадена заявка от Apple за любопитен патент - гривна, която ще се свързва безжично с iPhone. С нейна помощ всеки потребител ще може да сменя песни в плейъра или да преглежда последните повиквания. Гъвкавият дисплей на устройството ще бъде оборудван с виртуална клавиатура, с която ще могат да се пишат съобщения.


Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
TheNearBy
преди 11 години

На никой не му пука за i-watch.ru, тъй като домейна може да е просто поддомейн на Apple, както е примерно с iPad-а.

kr373n
преди 11 години

Сигурно ще струва, колкото един iPhone 5.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия