Кои са любимите мобилни приложения на мъжете и жените?

2013-05-26 10:00:00
Кои са любимите мобилни приложения на мъжете и жените?
Снимка: Reuters

Представителите на двата пола се различават по не едно и две неща. Използването на мобилните приложения също е сред тях. Оказва се, че що се отнася до нещата, които инсталират на смартфоните си, мъжете и жените имат коренно различни предпочитания.

 

 

Категорично доказателство за това твърдение е резултатът от мащабно проучване на изследователската агенция Apsalara, анализирала данните за 500 млн. уникални потребители на приложения за Android и iOS от цял свят.

 

Оказва се, че жените като цяло са по-големи фенки на мобилните приложения. Те инсталират с 40% повече приложения на смартфона си, отколкото мъжете, и харчат за тях 87% повече пари.

 

Що се отнася до типа на приложенията, които предпочитат представителките на нежния пол, това са най-вече социалните и новинарските. Проучванията показват, че дамите ползват социалните приложения с внушителните 611% повече от мъжете.

 

Приложенията, подпомагащи продуктивността, тези, свързани с лайфстайла, както и книгите също са сред топ предпочитанията на нежните създания.

 

Що се отнася до мъжете, едва ли за някого ще прозвучи учудващо, че те са най-големи фенове на бизнес приложенията и игрите, като ги използват съответно с 85% и 61% повече от жените. Навигациите, приложенията за пътуване и за здраве и спорт също са сред фаворитите на представителите на силния пол.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Loken
преди 10 години

И аз тва си помислих, в телефона си иам за 100 лева приложения без да платя за нито едно от тях.

UNITED2
преди 10 години

Мъжете си инсталираме повече приложения, но не се прецакваме да ги плащаме, а си "хакваме" телефоните! ;) За това и се регистрират повече сваляния от жени, 'щото те просто си ги плащат, а не правят "шмекерлъци" като нас.. :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия