Galaxy S4 става най-бързо продавания смартфон на Samsung

2013-05-20 13:45:00
Galaxy S4 става най-бързо продавания смартфон на Samsung
Снимка: Reuters

Новият флагман на Samsung - Galaxy S4, е на път да осъществи 10 млн. продажби през идната седмица, което ще го направи най-бързо продаваното Galaxy S устройство в историята, предава Reuters.

 

Данните са от изказване на главния изпълнителен директор на Samsung Куон О-Хюн, направено пред репортери в Южна Корея.

 

"Ние сме уверени, че ще направим повече от 10 милиона продажби на S4 следващата седмица. Той се продава много по-бързо в сравнение с предишния модел S3," казва Куон.

 

 

Според мениджъра S4 е на път да се превърне в първото устройство на Samsung продадено в 10 милиона екземпляра за по-малко от месец след официалния си дебют.

 

За сравнение, на компанията ѝ бяха необходими 5 месеца, за да продаде 30 милиона Galaxy S3 устройства. Припомняме, че на 14- март, малко повече от година след пускането на устройството на пазара, Samsung оповести, че е продала 50 млн. устройства S3.

 

Междувременно производителят и специалистът по рутери D-Link потвърдиха, че между смартфона от най-висок клас и някои безжични маршрутизатори от D-Link има проблем при опитите за свърване. Преди време собственик на устройството се оплака, че смартфонът не успява да влезе в WLAN свръзка или връзката се разпада след кратко време. Причината е очевидно нестабилна работа на рутерите на D-Link. В момента изглежда, че само моделите DIR-655 и DIR-855 са засегнати.

 

Производителят на рутерите поясни освен това, че проблемът се появява често при ползването на YouTube. D-Link вече работила над коригиран фирмуеър, а дотогава компанията препоръчва деактивация на функцията Wireless Multimedia Extensions (WME или WMM).

 

Собственици на устройствата съобщават още, че рестартиране на рутера или превключване на TKIP също помагат. За разлика от наложилата се кодировка AES обаче, не всички последни за WLAN-клиенти могат да ползват TKIP. Освен това AES може да се ползва и с по-малко мощни компютри, пояснява Heise Online.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
GeGaSa
преди 10 години

На нещото което му правят реклама, не е стока.

ccdesigns
преди 10 години

Както говорят за 10те милиона продажби на С4, изведнъж от нищото БАМ - 50 милиона на с3 и после от майната му на нищото БАМ - рутери. Е*ахти статията.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия