Windows Phone вече с над 145 000 приложения

2013-05-13 12:15:00
Windows Phone вече с над 145 000 приложения
Снимка: Reuters

Усилията на Microsoft за изграждане от екосистема с приложения за Windows Phone 8 изглежда постигат някакви резултати. След като операторът Verizon пуска в мрежата си телефона Nokia Lumia 928, стана ясно, че в Windows Phone Store вече има 145 000 приложения.

 

 

Напредъкът обаче е скромен, като се има предвид, че през октомври имаше 120 000 приложения. Данните говорят за спад на инерцията, като се има предвид, че каталогът на Windows Phone нарасна двойно през първото полугодие на миналата година. Tова повдига въпроса дали разработчиците странят от платформа, която все още се бори да отчете сериозен ръст в Северна Америка.

 

Microsoft спечели някои нашумели разработчици през тази година, привличайки нови или преработени приложения от YouTube, Hulu и Foursquare. От компанията твърдят, че по-голямата част от най-популярните приложения за други платформи са на разположение и за телефони с Windows Phone.

 

Microsoft дори разработи софтуер за Android, който да сканира смартфона и да търси приложения на апарата за Windows Phone и да ги записва на ID Microsoft на потребителя, като по този начин подпомага преминаването към новата система.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия