Ще си плащаме ли, за да гледаме клипчета в YouTube?

2013-05-11 13:00:00
Ще си плащаме ли, за да гледаме клипчета в YouTube?
Снимка: Reuters

След месеци на упорити клюки и спекулации, в четвъртък (9 май) YouTube официално представи своите първи платени канали, съобщава Mashable.com.

 

Само преди два дни в сайта за видеосподеляне опцията за превръщането на даден канал от безплатен в платен бе активирана. За момента от нея са се възползвали 53 от най-популярните канали в YouTube.

 

 

Таксите за абонамент са месечни и варират между 0,99 и 7,99 долара. Потребителите имат правото да изпробват безплатно даден канал в продължение на две седмици, преди да решат дали да се абонират за него.

 

От YouTube смятат, че новата опция ще е от полза както за авторите на популярни видеа, които ще могат да изкарват повече пари от творенията си, така и за потребителите, които ще получават по-качествено съдържание. Дали обаче това наистина е така?

 

От 8 години насам YouTube се е превърнал в синоним на безплатното гледане на клипчета в интернет пространството. Без значение дали става въпрос за 1 или за 10 долара месечно, възможно е много потребители да се почувстват отблъснати от платформата след въвеждането на платените абонаменти.

 

За момента опцията за превръщането на даден канал от безплатен в платен не е автоматична. Предвижда се обаче в най-близко бъдеще тя да бъде максимално улеснена и направена така, че всеки собственик на канал да може безпроблемно сам да я активира, стига да са изпълнени необходимите за целта условия.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 11 години

Нема как да стане.

papugai
преди 11 години

http://vbox7.com/play:867b03607c но там не можеш да видиш подобни

papugai
преди 11 години

Тубата от година умираше, вече е факт. Никой няма да плаща, само *** геймъри може да го правят, защото мама и тате им плащат, за да затъпяват все повече и повече.

Hayashi
преди 11 години

Тъй като основно гледам клипчета на бюти блогъри едва ли ще си платя, а те просто ще ме загубят като последовател. Едва ли масата ще плаща за някакви си клипчета.

fizzyg
преди 11 години

И аз мисля като GeGaSa. Едва ли това ще доведе до голямо богатство притежателите на Youtube канали,при положение,че ще им останат 10 абоната :D

GeGaSa
преди 11 години

До strawberry88: :Д аха бая скъпо бих казал, ама никога няма да стане това, просто ако го направят платен си слагат края на гигантския сайт за видео споделяне ..

strawberry88
преди 11 години

Дано не, защото ще ми излезе много. :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия