Скандалната игра "Бостънски маратон - терорът на улицата" се завъртя в интернет

2013-04-25 09:59:00
Скандалната игра
Снимка: sxc.hu

На 15 април обществото беше потресено от атентата, който се случи в Бостън по време на маратона. За съжаление, някои хора се възползваха от случилото се и създадоха играта „Бостънски маратон – терорът на улицата“, пише в. „Кориере дела сера“.

 

 

Главният герой е бягащо човече, което има за цел да се измъкне от няколко заложени бомби. В играта бомбите са представени като тенджери под налягане. Когато играчът загуби се появява човек на инвалидна количка с отрязани крака и надпис: „Разбит си, ще имаш късмет следващият път“. Когато играчът успее да победи се появява надпис „Поздравления, оцеля в Бостънския маратон“ и човече, което вдига високо пръсти в знака на победата. След това се появява още един надпис „Светът е сигурен и ти можеш да преспиш дори с жената на Обама“.

 

Скандалната игра бе блокирана в сайта за видеообмен YouTube, но все още може да бъде открита в други сайтове. Това не е първата игра от този тип, която се появява за пръв път в интернет. В играта „Убиецът от детската градина“ се разиграваха кървави сцени на масови убийства в детски приюти, а пък в „Етническо почистване“ неонацисти трябваше да избият латиноси и афроамериканци.

 

Играта „Бостънски маратон“ е дело на Лолокост – група тролове /лица, които смущават спокойната атмосфера в интернет чрез провокативни действия и коментари/.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия