За добро настроение разглеждайте старите си снимки и статуси във Facebook

2013-03-21 20:00:00
За добро настроение разглеждайте старите си снимки и статуси във Facebook
Снимка: Reuters

Ако искате да подобрите настроението си, разгледайте старите си снимки и статуси във Facebook, съветват британски учени, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Специалистите от Портсмутския университет провели изследване със 144 активни потребители на най-голямата социална мрежа в света, за да установят как тя може да повлияе на настроението.

 

 

Противно на предишни проучвания, които доказват, че прекаленото ровене във Facebook може да доведе до негативни емоции, породени от постоянното сравнение с останалите ни приятели, британските учени стигнали до заключението, че социалната мрежа може да бъде и полезна за настроението на хората.

 

Изследователите установили, че 86% от участниците в проучването посещават поне веднъж на ден Facebook. От тях 75% редовно преглеждат старите си снимки, а 86% обръщат внимание на публикуваните си в миналото статуси. Същевременно цели 90% от анкетираните споделят, че тези действия подобряват настроението им и ги карат да се чувстват по-добре.

 

На какво се дължи това? Учените открили, че в повечето случаи качваме снимки от щастливи моменти и постваме по стените си положителни статуси. Съвсем естествено разглеждането и препрочитането им води до нахлуването на приятни спомени.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
jasmins
преди 11 години

Ааа не само се дразня като гледам колко зле съм била...;дд


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия