Facebook с нов дизайн

2013-03-08 15:59:00
Facebook с нов дизайн
Илюстрация: Investor.bg

Най-голямата в света социална мрежа Facebook обнови дизайна на новинарския поток, като добави по-големи снимки и възможност за филтриране на информацията в новинарския поток по видове публикации – снимки, музика, публикувани статуси. Според социалната мрежа това ще подобри ползваемостта и ще улесни ползването от страна на потребителите със забързан начин на живот. Промяната бе представена часове, след като Google презентира актуализация на дизайна на своята социална мрежа - Google+.

 

„Ние ще предоставим на всеки най-добрия персонализиран вестник на света“, обяви основателят и главен изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбъг при представянето на обновяването в четвъртък. Така нареченият Newsfeed (новинарски поток) с новости от приятели и абонирани източници е централното място на услугата за над 1 млрд. потребители на Facebook, предава ZDNet.

 

 

Новият дизайн наподобява силно актуалните приложения за смартфони и таблети, в бъдеще Facebook трябва да изглежда еднакво на всички възможни устройства. Потребителите ще получат възможност да филтрират лесно информацията. Така например с малко кликове могат да се показват новините от всички познати, или тези на близките приятели, или само актуалните снимки, или само новини по определени теми – например спорт, музика, кино.

 

Потокът с новини ще се концентира изключително по интересите на всеки потребител и неговите приятели, казва главната дизайнерка Джули Жу. В музикално отношение например ще има информация за любимите музиканти на даден потребител, както и за любимите групи на приятелите му.

 

„Ние сме контейнер за съдържанието на потребителите“, казва софтуерният разработчик Крис Струхър. Затова Facebook трябва да се погрижи за това, абонатите да получат по-голяма наслада и полза от това.

 

Още през януари Зукърбърг обяви, че новинарският поток трябва да се концентира по-силно върху снимки, видео и важна реклама. В това отношение Facebook се опитва да реши сложно уравнение – компанията печели парите си от реклама, но не може да си позволи да ядоса потребителите с прекалено натрапчиви съобщения.

 

Причина за преструктурирането не на последно място е и миграцията на потребители на Facebook към смартфони и таблети.

 

Сред новите функции е и секцията “Следвани”, предназначена за по-деловите потребители, които се интересуват основно от съдържанието на фен страниците, които следват, новинарско съдържание и нови публикации на известни личности.

 

Новата визия ще се налага постепенно в света. Акцията на Facebook, която в последно време попадна под натиск заради притесненията от по-ниски рекламни приходи, приключи сесията си след презентацията с ръст от 4% до 28,58 долара.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
YokoNe
преди 11 години

Охоо, то докато достигне до Бг ще минат векове...

teddy_hristowa
преди 11 години

Стегнете се бе хора ,и да има някаква промяна при нас ще настъпи след 7312483754 години. И да не ви харесва ,все някога ще свикнете с новия интерфейс (ще се наложи да свикнете,ако искате да продължите да се кефите на фейсбука). :)

svetlinova97
преди 11 години

Рано е още.. Все пак сме България :D Живата истина ..

UNITED2
преди 11 години

Промяната още не е започнала, а и да започне до България ще достигне след 50 години :D На мен пък ми харесва.Човек се адаптира към всяка промяна, колко от вас помнят стария интерфейс на фейсбук? НИКОЛКО :d

Skorpo
преди 11 години

При мен няма никаква промяна.

Neon
преди 11 години

И моя не се се променил

dirtyyy
преди 11 години

ще повърна

DaNGeRousLy
преди 11 години

Само при мен ли няма никаква промяна ?

Mladenoff
преди 11 години

С всичко се свиква.

stelkastel
преди 11 години

Започвам да се чувствам глупава около тези ъпдейти, които ''ще подобри ползваемостта и ще улесни ползването от страна на потребителите със забързан начин на живот.''

BreakingDawn
преди 11 години

Пак ли ..

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия