iPhone 5S се появява на пазара през лятото?

2013-03-06 09:34:00
iPhone 5S се появява на пазара през лятото?
Снимка: Reuters

Наследник на iPhone 5, наречен iPhone 5S, вероятно ще започне да се продава през август. Такова поне е мнението на обикновено добре информирания блог iMore, който е говорил с "източници, запознати с плановете." Външната обвивка на устройството остава същата, докато Apple ще актуализира камерата и процесора - подобно на прехода от iPhone 4 към 4S.

 

Същите източници твърдят, че още през идния месец – тоест април, ще се появи нов iPad. Вероятно става дума за iPad 5 и iPad Mini 2, пише още в постинга. Мениджърите на Apple обаче все още не са дали окончателното си „Да, затова и няма твърда дата.

 

 

Новината за актуализация на iPhone 5S изглежда наполовина надеждна. Други източници също очакват старта му в края на лятото. Минг-Чи Куо от KGI Securities твърди, че Apple ще представи устройството през юни и ще започне да го продава през юли.

 

Слуховете за iPad обаче изглеждат напълно неоснователни. Apple представи едва през март 2012 г. третото поколение, а през октомври - четвъртото. Също така изглежда трудно за вярване, че Apple ще представи iPad Mini 2, по всяка вероятност с екран с висока резолюция, при положение, че предишният модел все още се продава добре.

 

Междувременно стана ясно, че възможните имена на смартфона на Apple са били Mobi, TelePod, TriPod или дори iPad. В крайна сметка компанията нарича устройството iPhone, пояснява бившият рекламен директор на компанията Кен Сийгъл.

 

Бившият топ мениджър на концерна направи това изявление за търсенето на име по време на свой доклад в University of Arizona, пише 9to5Mac. TelePod е било едно от фаворитизираните имена, защото дава на „стар“ продукт – телефона, нова, ориентирана към бъдещето перспектива.

 

Според Сийгък Mobi също е била опция, защото звучала „готино“. TriPod пък се обсъждал и след това като вариант за iPod, но бил отхвърлен, защото буди асоциации с фотостатив.

 

Изходът на историята е ясен, продуктът се появи през 2007 г. под наименованието iPhone и веднага се превърна в шлагер. Към името iPad Appe посегна по-късно, когато представи таблета си.

 

Още hi-tek новини четете в Investor.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия